Acasă Actualitate Parcul Pădurice, lăsat de izbelişte, după ce a înghiţit 1,5 milioane de...

Parcul Pădurice, lăsat de izbelişte, după ce a înghiţit 1,5 milioane de euro pentru reabilitare – Foto

2005
DISTRIBUIȚI

Se investesc bani în reabilitarea sau chiar crearea de spaţii verzi din Timişoara, pentru ca la scurt timp după inaugurări să fie lăsate de izbelişte. Aşa se întâmplă cu dragul parc al primarului Nicolae Robu, cu care se tot lăuda că va fi oaza de relaxare a cartierului. Locuitorii din zonă spun altceva.

Timişoreanul Anton Kovacs sesizează pe facebook: “În 1996 s-au cheltuit o căruță de bani pentru reabilitarea Păduricii. În urmă cu puțin timp s-a mai cheltuit pentru reabilitarea parcului un milion și jumătate de euro (asta era cifra oficială comunicată) iar lucrările au durat 2 ani.

Chiar dacă cei care s-au ocupat de reabilitare nu prea au făcut mare lucru (a se citi nu au făcut nimic) în porțiunea de parc dinspre strada Versului (parcul întinzându-se teoretic până la marginea străzii), aceasta arăta ca în primele 9 poze, nu era cine știe ce dar era iarbă acolo și niște copăcei frumoși (și scumpi).

După care s-a început reabilitarea străzii și construirea de parcări, parcări pentru care sunt sigur că cetățenii posesori de mașină sunt recunoscători.

Din păcate, finalizarea a fost românească, constructorii au plecat și și-au uitat rahatul acolo, nimeni nu s-a mai ocupat de “repararea” porțiunii de parc distruse (cu toate că la fiecare intrare în parc există câte o tablă pe care este inscripționat numele firmei care întreține parcul, mă gândesc că nu pe gratis) iar porțiunea dinspre strada Versului a parcului arată acum ca în ultimele 9 poze. Probabil mai e nevoie de niște milioane de euro pentru a se repara ce s-a stricat”.

Reacţiile civice ale timişorenilor nu au întârziat să apară, tot pe facebook: “Knébli István: Pai cam asta e ideea: au mereu un motiv sa cheltuie bani pe “dezvoltare”, “reabilitare”, “întreţinere”…

Gutuleac Gabriel: Ce să mai spun de parcul ALPINET ,Justiției etc. etc… batjocură curată pentru banii orașului.”

Comentarii

comentarii