Acasă Actualitate Parcul sălbăticit din zona centrală a Timișoarei

Parcul sălbăticit din zona centrală a Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Primăria a pierdut lupta cu bălăriile din Timișoara. Aproape oriunde mergi în oraș, spațiile verzi de-a lungul străzilor, mai ales cele aflate mai departe de centru orașului sunt copleșite cu ierburi și scaieți înalte  cât omul.

Un caz mai șocant este Parcul Civic, din spatele Bega Shopping Center (foto), aflat chiar în zona centrală. Ca timișorean sau ca turist ți-e frică să și intri în acest parc, devenit o adevărată junglă urbană.

Brantner spune că nu are nicio legătură cu acel spațiu. E o firmă care a câștigat licitația și urmează să intervină acolo. Reprezentanții Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara susțin că în oraș activează mai multe firme care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi, iar operațiunile de tăiere a ierbii se desfășoară normal, dar cu prioritate se cosește în parcuri, squar-uri, locuri de joacă, școli, grădinițe și în zona arterelor principale.

Nimic însă nu este vizibil. Ploile au venit și au plecat, iar iarba continuă să crească.

Și fostul primar Nicolae Robu a ajuns să fie exasperat de modul în care arată spațiile verzi din Timișoara. Și se referă chiar la Parcul Civic, a cărui reabilitare nu este finalizată de mai bine de trei ani.

”Am reabilitat și, cu această ocazie, înfrumusețat substanțial, transformându-le radical, aproape toate parcurile mari ale Timișoarei: Central, Justiției, Alpinet, Botanic, Catedralei, Pădurice și am lăsat aproape de finalizare reabilitarea ansamblului de parcuri Civic, Ion I.C. Brătianu și C.D. Loga. Acestea trei din urmă, nici acum, după aproape trei ani, nu sunt gata! Ba mai mult, ele au ajuns împărăția buruienilor! Cum să nu mă doară sufletul?! Reîntoarce-te la dirijarea de coruri Gospel, Dominic Samuel Fritz! La asta te pricepi, dar ca Primar, ești o calamitate!”, a scris Robu, pe pagina sa de facebook.

Comentarii

comentarii