Acasă Actualitate Parcul Uzinei a fost inaugurat oficial

Parcul Uzinei a fost inaugurat oficial

DISTRIBUIȚI

Finalizat în urmă cu aproximativ două săptămâni, Parcul Uzinei a fost inaugurat oficial marţi, 5 mai, în prezenţa primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a viceprimarului Adrian Orza, a şefului Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa, dar şi a numeroşi cetăţeni din zonă. Cu o suprafaţă de 17.885 de metri pătraţi, noul parc schimbă mult în bine aspectul zonei respective din cartierul Dorobanţi, până acum, porţiunea proaspăt amenajată fiind practic un teren viran, cu aspect deloc atrăgător. 1,8 milioane de lei plus TVA a costat amenajarea parcului, însă firma care s-a ocupat de lucrări a încasat doar aproximativ 1,5 milioane de lei, din cauză că termenul de execuţie a lucrării a fost depăşit.
Viceprimarul Adrian Orza explică faptul că municipalitatea a sancţionat la sânge întârzierile deoarece unul dintre criteriile principale care au dus la câştigarea licitaţiei a fost tocmai timpul de execuţie a lucrării. „Suntem mulţumiţi de lucrare”, a concluzionat Orza.
Primarul Gheorghe Ciuhandu a profitat de ocazie pentru a le reaminti cetăţenilor că sunt principalii beneficiari ai parcului, dar ar trebui totodată să fie şi cei care veghează la conservarea acestuia, pe lângă poliţiştii comunitari prezenţi în cea mai mare parte a timpului acolo.

Verdeaţă, piatră, apă

Parcul Uzinei cuprinde elemente peisagere noi, nemaintâlnite în celelalte parcuri ale Timişoarei.
Un teatru în aer liber, amenajat în stilul celebrului Stonhenge, un bazin cu trei trepte de apă, un bazin ornamental central, alei de promenadă, două spaţii de joacă pentru copii – acestea sunt principalele elemente de care se pot bucura timişorenii în Parcul Uzinei.
Mobilierul instalat în noul parc este compus din bănci, coşuri de gunoi, pergole şi ghivece, copertine, platforme lemnoase şi un podeţ în zona lacului ornamental.
Materialul dendrologic plantat este format în principal din arbuşti ornamentali prin flori, având o gamă variată de culori, perioada de înflorire fiind eşalonată din primăvară până toamna, sălcii şi multe specii de plante perene.

Comentarii

comentarii