Acasă Eveniment Parcurile Timişoarei, transformate în wc-uri sau rampe de gunoi

Parcurile Timişoarei, transformate în wc-uri sau rampe de gunoi

DISTRIBUIȚI

mizerie_parcMizeria de pe străzile Timişoarei se regăseşte şi în parcurile oraşului, pentru că încă există prea mulţi timişoreni „binevoitori”, care „uită” ambalaje, scuipă coji de seminţe, aruncă mucuri de ţigări sau chiar îşi fac nevoile acolo unde-i taie capul. În plus, odată cu venirea vremii frumoase, a crescut şi numărul celor care consumă alcool pe domeniul public, lucru interzis de legislaţia din România. Poliţiştii comunitari care patrulează prin Timişoara au verificat, în ultimele zile, parcurile oraşului, unde numărul celor ieşiţi pentru relaxare a crescut. Problema este că nu toţi cei care ies în parcuri au o atitudine civilizată faţă de restul timişorenilor, mulţi lăsând în urma lor un peisaj ce te duce cu gândul la deponeul de la Parţa.
„Cele mai multe nereguli constatate în ultima perioadă sunt legate de consumul de alcool pe domeniul public, în special pe timp de seara, satisfacerea nevoilor fiziologice, aruncarea de deşeuri în principal chiştoace de ţigări şi ambalaje, circulaţia cu motociclete pe aleile din parcuri”, spune Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.
Un timişorean de 40 de ani, care a consumat alcool pe o bancă din Parcul Catedralei, a fost sancţionat cu 100 lei conform Legii 61/1991 republicată.
Conform aceleiaşi legi a fost sancţionat cu 200 lei şi F. Ionel, de 33 de ani, din Giroc, care şi-a făcut nevoile fiziologice în Parcul Central, deşi în zona respectivă sunt amplasate toalete ecologice. U. Diana, de 18 ani, din localitatea timişeană Pişchia, a fost sancţionată cu 500 lei conform HCL 371/2007, deoarece a aruncat pe jos chiştoace de ţigări în parcul de pe str. T. Grozăvescu deşi lângă banca pe care stătea se afla un coş de gunoi.
„Tânăra a declarat că a făcut acest lucru „de supărare””, spun reprezentanţii Poliţiei Comunitare.
O altă tânără, M. Ramona, de 20 de ani, din Timişoara, care se afla în parcul de pe str. I C Brătianu, după ce a fost surprinsă că arunca deşeuri pe jos, a declarat senină: „aşa suntem noi obişnuiţi, nu am fost atentă”. Se pare că doar amenzile aplicate vor duce la dezobişnuirea de astfel de practici şi la parcuri şi străzi mai curate.

Comentarii

comentarii