Acasă Actualitate Păreri contradictorii despre brazii seculari de la școala din Iablanița, Caraș Severin

Păreri contradictorii despre brazii seculari de la școala din Iablanița, Caraș Severin

408
DISTRIBUIȚI

Un proiect de modernizare a școlii gimnaziale din Iablanița, județul Caraș Severin, care prevede tăierea brazilor din fața unității școlare, a provocat nemulțumirea unor cetățeni din localitate.

Ei sunt revoltați că acei frumoși copaci vechi de aproape 100 de ani, plantați odată cu construcția școlii,  nu vor mai fi. Cetățenii ne-au contactat la redacție pentru a-și exprima supărarea.

Reprezentanții Primăriei Iablanița susțin că, deocamdată, nu s-a tăiat nimic, dar brazii sunt foarte înalți și reprezintă un pericol pentru copii și pentru școală, în caz de furtună. Mai mult rădăcinile au afectat fundația școlii.

”Noi nu am tăiat nimic. Sunt propuși pentru a fi tăiați. E un proiect cu finanțare de la Uniunea Europeană de modernizare a școlii din localitate. Nu noi îi tăiem. Nici noi nu am vrea să îi tăiem, dar sunt în pericol să cadă. Au 50 de metri înălțime.

Trebuie să facem demersurile legale. Vom informa instituțiile publice autorizate pentru acest proiect, incluziv Garda de Mediu. Nu a tăiat nimeni nimic. O să dureze. Vom face demersurile pentru a obține aprobările necesare. Oamenii sunt informați.

Proiectul european, privind modernizarea școlii din localitate, este fără acei brazi, care sunt foarte vechi, se află la un metru de școală și reprezintă un pericol. La o furtună mare se pot rupe fără probleme și să cadă pe școală și pe copii. Rădăcinile lor afectează și fundația școlii”, a explicat viceprimarul Ioan Hinda.

Comentarii

comentarii