Acasă Actualitate Părinții din Timișoara umiliți de primărie la înscrierea copiilor la creșă

Părinții din Timișoara umiliți de primărie la înscrierea copiilor la creșă

2691
DISTRIBUIȚI

Tinerii părinți din Timișoara au fost supuși iarăși la umilințe fără margini de către administrația locală, miercuri 1 iulie, în plină pandemie de coronavirus și pe temperaturi aproape caniculare.

Peste 100 de mămici și tătici, unii împreună cu copiii în cărucioare, așteptau de mai multe ore, pe stradă, în fața fostului sediul Tarom de vis-a-vis de Continental, să le vină rândul să intre la noul birou  de înscriere a copiilor la creșă.

“Eu am venit de la ora 8 și 10 minute și am primit 47 pe număr. Programul biroului a început la 8.30. E ora 10 si 5 minute acum când vorbim noi, și abia s-a ajuns la numărul 20.

Vă dați seama cât trebuie să aștept pe căldura aceasta, împreună cu copilul de un am și 10 luni? A fost numai un ghișeu funcționabil, dar acum am înteles că s-a mai deschis unul.

Poate va merge mai repede. Noi stăm aici și așteptăm, dar poate mulți vor sta degeaba. Dacă nu vor fi locuri destule?! Atunci eu am stat inutil”, a marturisit un tătic.

“Așa stăm la grămadă ca proștii in stradă cu dosarul  pe temperaturi în pragul caniculei, în risc mare de infectare cu coronavirus. A fost numai un ghișeu deschis, dar acum a mai venit o doamnă. Sunt două ghișee. Eu am numărul 62.

Teoretic pe oră înregistrează 15 dosare. Eu trebuia să ajung la rând în 4 ore. Dacă acum a mai deschis un ghișeu vor înscrie 30 pe oră și probabil voi ajunge mai repede la rànd.

Soluția ideală era ca să depunem dosarul online. Eram la adăpost și față de COVID19. Numai la noi e prostia asta, să umbli cu dosarul pe la ghișee, când mai simplu era să il încărcăm online”, ne-a spus alt tătic.

“Eu stau de la ora 8. Asta e regula, să așteptăm aici în stradă. Uitați-vă și dumneavoastră ce e aici”, a mai constatat alt tătic, care are acasă un copil de un an și trei luni.

În total, la Timişoara sunt disponibile aproximativ 220 de locuri la creşele de stat pentru anul şcolar 2020-2021. Numărul de locuri poate varia, întrucât legea permite ca un copil care împlineşte 3 ani pe parcursul anului şcolar să poată fi înscris la grădiniţă, astfel că părinţii pot renunţa la locul ocupat la creşă. Iar în acest caz, locurile rămase libere sunt alocate altor copii.

Comentarii

comentarii