Acasă Economic Pariul Samsung: televizoare gigant, cu diagonală de peste 7 metri

Pariul Samsung: televizoare gigant, cu diagonală de peste 7 metri

DISTRIBUIȚI

Ecranele televizoarelor din prezent trec printr-o adevărată revoluție. De la ecranele gigant din publicitate, care se folosesc pe clădiri la televizoarele din casele noastre. Toate evoluează constant, iar scopul final este ca noi să avem ecrane de calitate mai bună, mai ieftine și, mai ales, cât mai mari.

Ecranele LED instalate în centrele comerciale sau zone publicitare în ultimii ani sunt pe punctul de a trece la o nouă generație. Pariul pe tehnologia microLED are mare parte din „vină”. Este un format mai eficient, care permite să vezi imagini mai bune, de la distanță mai mică, ceea ce deschide practic drumul pentru televizoare gigant care să invadeze și casele utilizatorilor.

Televizoare Samsung QLED– oferte emag.ro

Până acum, ecranele uriașe ori erau excesiv de scumpe, ori erau gândite pentru formate mari, cu o rezoluție mică, ceea ce le făcea eficiente doar de la distanță mare. De aceea și erau folosite până de curând doar în publicitate sau în afișarea de mesaje de interes public. Totuși, ne apropiem de momentul în care televizoarele gigant în case, pentru uz domestic, va fi un lucru obișnuit. Cel puțin acesta este pariul Samsung.

Ceea ce caută Samsung cu tehnologia de care dispune este să implanteze un sistem care să fabrice ecrane la cerere, într-un mod foarte flexibil. În loc să aibă o serie de dimensiuni standard de ecran închis (43, 50, 55, 65 de inchi), Samsung încearcă să se adapteze nevoilor clientului, fabricând panouri la cerere, practic „a la carte”.

Înainte de a ajunge la publicul larg, Samsung vrea să testeze tehnologia pe un eșantion de clienți foarte pretențioși. Apoi, dacă totul decurge conform planului, Samsung va începe fabricarea de module de ecran cu dimensiuni de 40 de inchi, urmând ca utilizatorul să-și aleagă singur câte module dorește pentru televizorul său gigant. Din păcate, în continuare prețul este unul încă destul de prohibitiv.

Noua tehnologie va fi disponibilă inițial doar prin intermediul vânzătorilor specializați Samsung. Nu va fi ceva ce poate fi achiziționat din orice magazin, din orice centru comercial. Vânzarea către clienți va fi concentrată pe două mari grupuri: comercial și lux.

Pentru segmentul comercial, aplicarea ideii este mult mai simplă, dat fiind că deja există tehnologia în acest domeniu. Grație rezoluției mai bune și posibilității de reconfigurare a dimensiunii ecranului, „The Wall” va fi o alternativă excepțională la ecranele gigant actuale. Pentru al doilea grup, este nevoie de un perete uriaș, complet gol, pe care să fie instalat televizorul gigant.

Samsung este convinsă că viitorul este al tehnologiei microLED. Însă, între timp, s-au născut și alte tehnologii, care se situează la jumătate între tradiționalele LCD-LED și microLED. Este vorba de miniLED și în unele țări deja se găsesc televizoare la vânzare cu această tehnologie.

La ultimul eveniment OMICRONO, organizat de compania Samsung în Malta, sudcoreenii au prezentat „The Wall”. Este un concept cu ajutorul căruia Samsung lansează tehnologia microLED, care aspiră să schimbe pentru totdeauna modul în care utilizatorul concepe ideea de televizor și care prezice cum va arăta viitorul televiziunii în casele noastre.

Televizoare Samsung QLED – oferte EMAG

„The Wall” este format din module de 806,4 x 453,6 milimetri (36,5 inchi), cu rezoluție 4K (cu dimensiunea pixelilor de 0,84 mm). Acestea pot fi adăugate în voie la o bază de 74 inchi, putând ajunge până la obținerea unui televizor gigant de 292 inchi (7,6 metri).

Modulele sunt integrate între ele printr-un sistem practic invizibil, cu rame foarte subțiri, imperceptibile când ecranul funcționează. La prima vedere arată mai degrabă ca o proiecție decât ca un ecran convențional. Doar dacă te apropii foarte mult de ecran poți vedea îmbinările subțiri, care arată că ecranul e alcătuit din mai multe module.

Tehnologia propusă de Samsung va intra, așadar, doar în casele celor care-și permit momentan acest lux, dar, în câțiva ani, la cum se arată lucrurile, tehnologia va permite să fie scăzute prețurile de fabricație, astfel că un televizor „The Wall” va înceta să mai fie prohibitiv pentru marea majoritate a populației.

Comentarii

comentarii