Acasă Actualitate Parlamentarii somați să voteze! Ce facilitate ar putea avea studenții din Timișoara

Parlamentarii somați să voteze! Ce facilitate ar putea avea studenții din Timișoara

293
DISTRIBUIȚI

Vești foarte bune pentru studenții centrului universitar din Timișoara! Ei ar putea avea gratuitate la bibliotecă, dacă parlamentarii vor vota legea !

Asociația Națională a Organizațiilor Studenților din România  (ANOSR) salută depunerea inițiativei legislative, aflate la nivelul Camerei Deputaților, de modificare a Legii educației naționale nr. 1/2011 în acord cu solicitările federației de asigurare a gratuității accesului studenților la serviciile Bibliotecilor Central-Universitare (BCU) și solicită aprobarea acesteia în Parlamentul României.

În cadrul campaniei „Educația la Guvernare”, lansată în octombrie 2020, destinată alegerilor parlamentare, una dintre prioritățile stabilite de liderii studenților și incluse în lista de propuneri ale studenților pentru partidele politice parlamentare care au candidat în 2020 a fost asigurarea gratuității serviciilor celor 4 BCU-uri din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara) pentru studenți.

Deși ANOSR a propus un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021 în vederea asigurării finanțării de la bugetul de stat a acestei propuneri, nici Guvernul, nici Parlamentul nu au dat curs acestei solicitări.

“Cu toate acestea, avem speranța că inițiativa legislativă care transpune solicitarea ANOSR va fi adoptată în Parlamentul României, iar dreptul studenților de a accesa gratuit serviciile Bibliotecilor Central-Universitare va fi, într-un final, operaționalizat”, este mesajul ANOSR.

 

Comentarii

comentarii