Acasă Actualitate Parlamentarul timişean Niculae Mircovici a votat pentru moţiune

Parlamentarul timişean Niculae Mircovici a votat pentru moţiune

223
DISTRIBUIȚI

“Un popor de oi naşte un guvern de lupi”
“Dacă votul ar fi fost secret, peste 70 la sută din parlamentari ar fi votat moţiunea de cenzură”
Niculae Mircovici, reprezentantul minorităţuii bulgare în Parlamentul României, cel care face parte din grupul minorităţilor, a votat pentru moţunea de cenzură propusă de PSD: A votat pentru că nu este de acord cu tăierile salariale şi tăierile de pensii şi alte lucruri şi drepturi ce vor fi retezate de guvernul Boc IV.… Votul lui Niculae Mircovici a fost pentru moţiunea de cenzură, contrar punctului de vedere al grupului minorităţilor din parlament. “Până acum, grupul nu a votat niciodată o moţiune de cenzură. Am observat că, de cele mai multe ori, ele aveau cel puţin un iz politic. De data aceasta am avut patru sincope pe care le-a făcut guvernul, care pentru mine au fost insurmontabile – de natură economică, de natură morală, de natură juridică şi cu nuanţa de rigoare, chiar de natură politică. Sunt reprezentantul minorităţii bulgare şi vreau ca cetăţenii români din  minoritatea bulgară să trăiască mai bine în ţara noastră. Vreau ca toţi cetăţenii români indiferent de etnie să trăiască mai bine, şi cetăţenii români majoritari să trăiască mai bine”, declară Niculae Mircovici.

“Este şi imoral să reduci pensiile cu 15 la sută uniform, dar este şi ilegal să le reduci cu 15 la sută oricum”
Guvernul bulgar are un program de 60 de măsuri şi curând, vecinii de la sud de Dunăre au declarat că se simt bine şi sunt pe creştere faţă de România, care e pe minus… “41 de măsuri sunt de natură economică, numai 19 sunt contabiliceşti, 10 afectează în mod direct populaţia. În cele două legi pentru care guvernul român şi-a asumat răspunderea nu a existat nici o măsură de natură economică, doar contabiliceşti”, a spus Niculae Mircovici. Parlamentarul ce reprezintă minoritatea bulgară nu e de acord nici cu recalcularea pensiilor militarilor. Conform declaraţiilor lui Mircovici, nu sunt destule cinci luni pentru a recalcula pensiile, ba mai mult, nu ajung nici cinci ani… “Din punct de vedere juridic – reducerea cu 25 la sută a salariilor celor care sunt bugetari poate avea nişte argumente juridice dar este enormă pentru că nu găsesc poate nici măcar o zecime din bugetarii României care-şi permit acum să economisească 25 la sută din salariu. Nu cred să existe argumente inclusiv juridice să asiguri un astfel de trai decent. Problema cea mai mare – pensia este un drept de proprietate. Reducerea cu 15 la sută a pensiilor începând de la cele mai mici şi mergând la cele mai mari – este şi imoral să reduci pensiile cu 15 la sută uniform dar este şi ilegal să le reduci cu 15 la sută oricum”, a mai spus Mircovici.

“Un popor de oi naşte un guvern de lupi”
“Peste 80 la sută din populaţia României nu este de acord cu aceste măsuri. În această situaţie, ajungem la paradoxul că guvernul nu mai reprezintă interesele oamenilor – „un popor de oi naşte un guvern de lupi”…  Sunt patru exemple pe patru criterii pentru care am considerat că trebuie să votez moţiunea de cenzură. Mi-a fost greu să votez împotriva poziţiei exprimate de grupul nostru parlamentar, da nu am putut să trec peste aceste patru probleme”, a declarat Mircovici. Parlamentarul s-a referit şi la diminuarea indemnizaţiei revoluţionarilor. Nu atât tăierea indemnizaţiei, cât dreptul revoluţionarilor de a circula gratuit cu mijloacele de transport. “E vorba de acele 12 foi de drum pe care le primesc revoluţionarii şi care reprezintă o modalitate prin care oamenii aceştia se întâlnesc. Eu cred că această limitare este o încercare de a-i ţine departe unul de altul. Nu cred că s-ar face economii enorme.”, spune parlamentarul

După venirea de la Bucureşti a avut o “vizită nocturnă” şi i-au dispărut două telefoane…
“Dacă votul ar fi fost secret, peste 70 la sută din parlamentari ar fi votat moţiunea de cenzură, s-ar fi exprimat împotriva acestor măsuri. Nu există o atât de mare ruptură între parlamentarii României şi poporul român…”, e de părere Niculae Mircovici, care crede că măsurile luate de bulgari sunt mai bune decât ale noastre. Niculae Mircovici a vrut să-şi facă public şi noul număr de telefon pentru că i-au dispărut două telefoane zilele trecute. “Noul număr de telefon – 0755 019 080 pe moment, pentru că în noaptea de 18 spre 19 iunie, după venirea de la Bucureşti, am avut o vizită nocturnă între ora 2 şi 5 noaptea. Cu acest prilej, mi-au fost sustrase cele două telefoane – telefonul personal şi cel de la parlament cu cartelele lor, fără a fi sustrase din casă alte bunuri. Bănuiala mea e că probabil a fost un copil interesat de tehnică, de telefoane, deşi nu e exclus să fie şi alte variante pentru că alături de telefoane şi în imediata lor apropiere au existat şi alte valori care au fost neatinse.  Dintr-o poşetă a soţiei ce era în hol a fost scos un portmoneu din care a fost furată suma de 150 de lei şi aruncat portofelul în faţa uşii pe gazon dar tot în aceeaşi poşetă se găseau 300 de euro care au rămas acolo în poşetă. Mi-e greu să cred în atâta bunăvoinţă…”, spune Mircovici.

Comentarii

comentarii