Acasă Actualitate Parlamentul European îi cheamă pe jurnaliștii din Timișoara la concurs. Premiul, 20.000...

Parlamentul European îi cheamă pe jurnaliștii din Timișoara la concurs. Premiul, 20.000 de euro

224
DISTRIBUIȚI

În atenția jurnaliștilor din Timișoara! Parlamentul European a lansat apelul de depunere a candidaturilor la premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism.

Acesta este deschis jurnaliștilor și echipelor de jurnaliști profesioniști care promovează sau apără principiile și valorile fundamentale ale Uniunii Europene, cum ar fi demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului.

Premiile acordate sunt în valoare de 20.000 euro. Informații suplimentare puteți regăsi pe pagina ADR Vest și pe site-ul oficial al concursului.

Premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism, lansat la 16 octombrie 2020, a treia aniversare a morții sale, va recompensa jurnalismul remarcabil care reflectă valorile UE.

“Premiul Daphne Caruana Galizia va recunoaște rolul esențial pe care jurnaliștii îl joacă în păstrarea democrațiilor noastre și va servi ca un memento pentru cetățeni cu privire la importanța unei prese libere. Acest premiu este conceput pentru a ajuta jurnaliștii în munca vitală și adesea periculoasă pe care o fac și pentru a arăta că Parlamentul European sprijină jurnaliștii de investigație”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Heidi Hautala.

În octombrie 2021, Parlamentul European va începe să acorde anual “Premiul Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism”. Premiul va distinge activitatea jurnalistică remarcabilă bazată pe principiile și valorile Uniunii Europene. Acesta va fi acordat pentru articole pe teme de interes legate de valorile europene care rezultă din jurnalismul aprofundat întreprins de jurnaliști profesioniști sau de echipe de jurnaliști. Data ceremoniei de premiere va fi în jurul datei de 16 octombrie, ca o reamintire simbolică a datei la care Daphne Caruana Galizia a fost asasinată.

Comentarii

comentarii