Acasă National Parlamentul European spune „STOP violenței împotriva femeilor!”

Parlamentul European spune „STOP violenței împotriva femeilor!”

262
DISTRIBUIȚI

parlamentul-europeanComisia Europeană va trebui să elaboreze și să susțină, până la sfârșitul anului 2014, un act legislativ care să conțină standarde minime de prevenire și combatere a oricărei forme de violență contra femeilor pe teritoriul Uniunii Europene, precum și schimbul de informații privind identitatea agresorilor – a stabilit marţi, 25 februarie, Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Plecând de la faptul că violența împotriva femeilor, de orice formă, are un caracter transnațional și de la faptul că de multe ori femeile victime ale violenței nu au încredere în capacitățile poliției, ale sistemului juridic sau ale serviciilor sociale, Parlamentul European consideră că este necesar ca, de la nivelul cel mai înalt al UE, să fie prezentat un plan de acțiuni pentru combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și pentru întărirea instituțiilor naționale ce acționează în această direcție.

„Salut adoptarea acestui raport în urma căruia UE își propune să devină un teritoriu ce spune unanim STOP violenței împotriva femeilor. Este unul dintre lucrurile pentru care m-am luptat și am muncit în ultimii patru ani și consider că un Regulament care să identifice clar toate formele de violență și să prevadă modalități de pedepsire a agresorilor este absolut necesar. Vorbim despre un fenomen cu o dimensiune transfrontalieră și trebuie să încetăm să mai găsim explicații culturale și contextuale la agresiunile fizice, psihice sau de orice altă natură ale oricărui cetățean, fie că se află în Sudul, Estul sau Nordul Europei. Mai mult, consider că este un pas înainte faptul că prostituția este definită ca fiind o formă extremă de violență împotriva femeilor”, a declarat Norica Nicolai, membră a Comisiei pentru Drepturile Femeilor și Egalitate de Gen a Parlamentului European.

Comentarii

comentarii