Acasă Actualitate Parteneriat concret, între Maxagro și USV Timișoara

Parteneriat concret, între Maxagro și USV Timișoara

DISTRIBUIȚI

Compania Maxagro, una dintre cele mai mari companii din agribusiness din Banat și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara (USVT) au organizat, marți, 25 iunie,  conferința de prezentare a parteneriatului dintre USVT și  Maxagro.

Conferința a avut ca temă „Cercetarea și colaborarea în practica studenților” și au participat din partea grupului Maxagro manager Alexandra Zifceak, iar din partea USVT, prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu – rector,  conf. univ.dr. Petru-Eugen Mergheș – prorector, și echipa responsabilă de proiectele din domeniul cercetării.

Rectorul Cosmin Popescu a explicat: “Vorbim azi despre o formă concretă despre un alt parteneriat pe care l-a încheiat Universitatea de Științele Vieții Timișoara cu compania Maxagro din Gătaia Timiș.

Vorbim aici, de asemenea,  despre un model de colaborare dintre zona privată, în speță mediul social economic și cel academic USVT. Pentru universitatea noastră care este antreprenorială acest aspect este foarte important”.

Colaborarea USVT cu mediu privat se desfășoară  pe domeniul cercetare, pe domeniul burselor și privind activitatea de practică a studenților.

“Astăzi vorbim de învățământul dual de internship în cadrul instituțiilor publice și companiilor private. Noi suntem singura universitate de profil din zona 5 Vest, iar Maxagro desfășoară activități și pe zona de vegetal cultură mare, dar și zootehnică, având mii de vaci de lapte, dar și pe mecanica agricolă utilaje”, a spus rectorul Popescu.

Maxagro este una dintre sutele de companii cu care Universitatea lucrează. Scopul este trimiterea studenților în practică în ferme.

Prof. Cosmin Popescu a concluzionat: “Considerăm că trebuie să îmbunătățim această activitate, iar asta se poate face cu un dialog deschis cu mediul economic. Se spune că este o prăpastie între mediu academic și mediul economic. Vreau să spun că nu există nicio prăpastie între cele două domenii, ci există o colaborare foarte bună. Domeniile noastre de activitate dintre Maxagro și USVT sunt complementare și există numai avantaje și într-o parte și pentru cealalt”.

Alexandra Zifceac a explicat de ce Maxagro a acceptat un asemenea proiect: “Este și în interesul nostru al mediului economic ca tinerii studenți să fie foarte bine informați și pregătiți și să cunoască sectorul prin practică directă în ferme.

Obiectivul Maxagro este să investească în cercetare, în educație și în digitalizare, facem acest lucru și credem cu tăria în acest obiectiv care este în avantajul tuturor părților”.

Max Agro exploatează aproape 12.000 de hectare și crește 2.700 de vaci de lapte Holstein. La nivel de grup are 400 de angajați, dintre acestea peste 100 au absolvit USV de la Timișoara. Maxagro desfășoară activități și pe construcții, dar agricultura este business-ul principal.

Comentarii

comentarii