Acasă Actualitate Parteneriat cultural Zambara – Casa Studenţilor

Parteneriat cultural Zambara – Casa Studenţilor

482
DISTRIBUIȚI

 La clubul Zambara ar putea avea loc în următoarea perioadă o serie de activităţi culturale studenţeşti. Responsabilii „Centrului Pregătire Tineret – Zambara” au venit cu o propunere inedită către conducerea Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara. Zambara se obligă să pună la dispoziţie gratuit spaţiul din Bastion pentru desfăşurarea de concerte, expoziţii şi eventual prezentări de carte. Activităţile culturale sunt absolut obligatorii timp de cinci ani în Zambara, conform proiectului european de reabilitare a Bastionului. 

 
Concerte studenţeşti şi expoziţii de fotografie
 
Nimic nu s-a semnat oficial, dar Anca Corescu, directoarea Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara pare interesată de propunere. „După ce mă voi întâlni cu responsabilul de la Zambara poate vom semna şi un contract. Cei de la Zambara m-au contactat  pentru a avea o dicuţie despre ce ar însemna să avem o colaborare culturală. Ei ar dori să ne pună la dispoziţie gratuit spaţiul de care dispun pentru a desfăşura noi concerte, expoziţii, lansări de carte, sau orice activităţi care nu le putem ţine la noi din lipsă de spaţiu”, ne-a declarat Anca Corescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara.
Zambara r putea fi însă privată de eventuale serate literare. Directorul Casei Studenţilor spune că spaţiul se pretează la concerte şi chiar la expoziţii de fotografie, dar nu şi la literatură. „Avem mai multe cercuri la Casa Studenţilor, dar ele nu se prea pretează la spaţiu din Zambara. Îmi e greu să ţin o lecturare a oricărui poet aici, sunt două mese la un capăt câteva scaune, alte două mese la celălalt capăt şi barul la mijloc. Teoretic ce are literatura cu un bar. Noi însă nu dispunem de un echipament de sonorizare foarte bun şi nici pe scenă nu putem ţine concerte, deşi avem mai multe trupe care cântă. Există şi posibilitatea unor epoziţii foto la Zambara, dacă vom atârna pozele. Pe partea de concerte şi eventual expoziiţii nu am prea refuza oferta venită”, ne-a mai declarat Anca Corescu.

Comentarii

comentarii