Acasă Economic Parteneriat de afaceri transfrontalier la Zrenjanin

Parteneriat de afaceri transfrontalier la Zrenjanin

280
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara organizează în data de 31 iulie, la sediul Camerei Economice Regionale Zrenjanin, un parteneriat de afaceri multisectorial între agenți economici din Regiunea Banat. Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului Centrul Regional pentru dezvoltarea durabilă a Banatului, finanţat prin Programul de Vecinătate România – Serbia 2004 – 2006, derulat de CCIAT în parteneriat cu Camera Economică Regională Zrenjanin, Camera Economică Regională Kikinda, Camera Economică Regională Pancevo şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin.
La eveniment pot participa 10 reprezentanți ai mediului de afaceri local. Datorită numărului limitat de locuri, înscrierea participanților se face după principiul primul venit primul servit.
Reamintim că proiectul vizează în principal crearea la Timişoara, în structura CCIAT, a unui Centru regional care să ofere suportul logistic şi organizaţional necesar dezvoltării şi promovării activităţilor antreprenoriale în regiunea transfrontalieră româno-sârbă prin stimularea reciprocă a competitivităţii, transferului de cunoştinţe şi bune practici, schimbului de informaţii economice şi de afaceri. Proiectul se adresează firmelor, în special IMM-urilor, care îşi desfăşoară activitatea în regiunea de graniţă România-Serbia.
În cadrul proiectului, în perioada ianuarie – noiembrie 2009, se realizează următoarele activităţi: amenajarea şi dotarea Centrului Regional pentru Dezvoltare Durabilă a Banatului; ciclu de conferinţe şi seminarii având ca temă stimularea investiţiilor în capitalul uman, susţinerea şi promovarea activităţilor din domeniul agricol în regiunea transfrontalieră; parteneriat de afaceri multisectorial între agenţii economici din Regiunea Banat. De asemenea, va fi realizată o hartă a densităţii antreprenoriale din regiunea transfrontalieră Banat pentru cunoaşterea împărţirii economice a regiunii şi conceperea unei strategii de dezvoltare economică a regiunii Banat. Centrul va găzdui şi o expoziţie permanentă a celor mai competitive servicii şi produse ale mediului antreprenorial din Regiunea Banat. Deschiderea oficială a Centrului Regional pentru Dezvoltare Durabilă a Banatului este programată pentru luna noiembrie 2009.

Comentarii

comentarii