Acasă Actualitate Parteneriatul Lugoj – Nisporeni prinde rădăcini

Parteneriatul Lugoj – Nisporeni prinde rădăcini

544
DISTRIBUIȚI

Primarii celor două oraşe înfrăţite, Francisc Boldea şi Ion Gangan, au plantat câte un nuc pe… Câmpul Libertăţii, din municipiul de pe Timiş
Primăria Lugoj a primit o donaţie, constând în 100 de puieţi de nuc, din partea oraşului înfrăţit Nisporeni, din Republica Moldova, pentru realizarea unui nou parc în municipiul de pe Timiş. Sâmbătă, la Lugoj, a fost prezentă o delegaţie oficială din Nisporeni, formată din primarul Ion Gangan, viceprimarul Vasile Bâtcă, arhitectul şef al oraşului, Valeriu Profire, şi consilierul Vasile Mărcuţă. Oaspeţii din Nisporeni s-au întâlnit, de dimineaţă, la Primăria Lugoj, cu edilii lugojeni. „Este cea mai frumoasă întâmplare a noastră cu Nisporeniul, pentru că e o întâmplare de suflet”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului, mulţumind totodată pentru donaţia primită. La rândul său, Ion Gangan, primarul din Nisporeni, a spus: „Este un moment important pentru prietenia oraşelor noastre înfrăţite, Nisporeni şi Lugoj. Acest lucru va da rădăcini şi mai adânci prieteniei noastre care durează de aproape zece ani. Sunt la a treia vizită în Lugoj şi îmi pare bine că vorbesc în limba mamei, că vorbesc cu acelaşi popor de care istoria, la un moment dat, ne-a despărţit”. Au mai participat la această întâlnire deputaţii Sorin Stragea şi Dorel Covaci, precum şi consilierii municipali Nicu Bădina şi Ioan Barboni, care au evocat importanţa relaţiei de prietenie dintre Lugoj şi Nisporeni. Prezent a fost şi viceprimarul Lugojului, Ioan Ambruş, precum şi consilierul judeţean Titu Bojin, care s-a oferit să susţină financiar deplasarea şi cazarea în România a cinci elevi din Nisporeni, care să petreacă o vacanţă la Surduc, în luna august, alături de cei 30 de elevi basarabeni invitaţi anual de municipalitatea lugojeană. Totodată, viceprimarul din Nisporeni, Vasile Bâtcă, a propus ca în ambele oraşe câte o stradă să poarte numele celuilalt oraş înfrăţit.

Parcul cu nuci de pe Câmpul Libertăţii

După întâlnirea de la primărie, oaspeţii şi gazdele s-au deplasat pe Câmpul Libertăţii, de pe strada Tapiei, unde, în jurul monumentului dedicat Revoluţiei de la 1848, administraţia lugojeană a ales să se facă un parc cu cei 100 de nuci donaţi de oraşul Nisporeni. Primii puieţi de nuc au fost plantaţi de primarii celor două oraşe înfrăţite, Ion Gangan şi Francisc Boldea, gestul lor fiind urmat şi de ceilalţi oficiali prezenţi, din Lugoj şi din Nisporeni.

Comentarii

comentarii