Acasă Actualitate Partenerii din Boblingen – în vizită în Timiş

Partenerii din Boblingen – în vizită în Timiş

DISTRIBUIȚI

Ei au donat 500 de ghiozdane cu rechizite şcolare pentru elevii din Timiş, fiecare din ele conţinând câte o scrisoare de la un copil din Germania

O delegaţie din Boblingen, condusă de preşedintele consiliului judeţean, Roland Bernhard, este în zilele acestea în Timişoara şi judeţul Timiş. În mai 2010 se împlinesc 10 ani de la semnarea protocolului de colaborare între judeţele Timiş şi Böblingen, aşa că nemţii au făcut în continuare planuri pentru următorii cinci şi zece ani cu executivul Consiliului Judeţean Timiş. Cel care i-a condus pe nemţi prin judeţ este Marius Popovici – fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi împuternicitul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Oistaficiuc, în relaţiile cu Austria şi Germania.

“Vizita le-a făcut mare plăcere, s-au simţit foarte bine”
“Cu delegaţia din judeţul partener Boblingen, condusă de preşedintele actual, Roland Bernhard, am vizitat, timp de două zile şi jumătate, judeţul Timiş. Vizita le-a făcut mare plăcere, s-au simţit foarte bine. Vor stabili un program pentru următorii cinci ani şi zece ani de parteneriat, pe termen mediu şi lung, pe parcursul căruia vor să facă mai multe acţiuni”, a spus Marius Popovici. Nemţii, prin Organizaţia de prietenie Timiş- Boblingen, au adus pentru elevii din Timiş 500 de ghiozdane. „Pe lângă rechizite şcolare, acestea conţin şi câte o scrisoare a unui elev din Boblingen. Există astfel posibilitatea ca între elevii din Timiş şi Boblingen să se stabilească relaţii de prietenie”, a spus şeful Organizaţiei de prietenie Timiş-Boblingen, Martin Hage.

Parteneriate comunale
De asemenea, s-a propus un grup de lucru de câte trei persoane din fiecare judeţ, iar unul dintre proiectele la care se va lucra este şi cel privitor la accesarea în comun de fonduri europene pentru funcţionarii publici. La Recaş a avut loc, sâmbătă, o festivitate în care 30 de copii au primit ghiozdane din mâna preşedintelui Consiliului Judeţean Boblingen, care au conţinut scrisori din partea copiilor germani către cei români. Au fost prezente în această vizită şi fanfarele din Rosenheim şi Boblingen, care vor veni şi în anii următori. “Se vor gândi la dotarea cu mijloace de transport în viitor, plus posibile parteneriate comunale. Şi-au oferit sprijinul pentru transportul gunoiului menajer, pot să ajute cu maşini, management, logistică”, mai spune Marius Popovici.
 

Comentarii

comentarii