Acasă Actualitate Partidul Român ia atitudine cu privire la discursul care propagă ura împotriva...

Partidul Român ia atitudine cu privire la discursul care propagă ura împotriva românilor din Serbia

684
DISTRIBUIȚI

Partidul RomânvVârșeț, Serbia, a luat atitudine, cu privire la afirmațiile regizorului Dragoslav Bokan la televiziunea cu audiență națională, Pink, prin care a eticheat-o pe vicepreședinta Partidului Libertății și Dreptății, Marinika Tepici (foto), aducându-i acuzații grave că este româncă.

Partidul Român consideră că legea interzice insultarea și punerea în legătură a apartenenței naționale și etnice a oricărui cetățean pe motivul activității sale profesionale.

”Este extrem de nepotrivit, discriminatoriu, să etichetezi un membru al minorității naționale române drept dușman național care urăște Serbia și poporul sârb. Oare nu cumva prin această declarație sunt etichetați toți membri minorității naționale române din Serbia și le se imprimă o țintă în frunte?

Minoritatea națională română este loială statului Serbia și nu urăște poporul sârb, însă după această declarație nu se mai simte în siguranță în propriul stat. Partidul Român se va adresa instituțiilor și presei naționale și internaționale, precum și Ambasadei României la Belgrad, Guvernului și președintelui României, legat de discursul care propagă ura împotriva românilor din Serbia”, se arată în documentul semnat de dr. Ion Sfera, președintele Partidului Român Vârșeț, Serbia, în data de 30 noiembrie 2021.

 

 

Comentarii

comentarii