Acasă Cultura Patrimoniu cultural și sustenabilitate. Mare expoziție fotografică, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara

Patrimoniu cultural și sustenabilitate. Mare expoziție fotografică, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara

284
DISTRIBUIȚI

Centrul de Limba Portugheză Timișoara –Institutul Camoes, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Muzeul Banatului și Muzeul Satului Bănățean, organizează, joi, 28 martie, de la ora 11, și în 28 aprilie, tot de la ora 11.00, vernisajul expoziției de fotografie “Note de Călătorie Brazilia-Mozambic”.

Evenimentul va avea loc la Muzeul Satului, de la Pădurea Verde. Prezintă prof. univ. dr. Rita Lages Rodrigues, de la Universitatea Federală din Minas Gerais (Brazilia). Durata expoziției este 28 martie – 28 aprilie.

Expoziția prezintă registrul fotografic al experienței “Patrimoniu cultural și sustenabilitate”, dezvoltat între Universitatea Federală din Minas Gerais din Brazilia și Universitatea Eduardo Mondlane din Mozambic, prin note de călătorie, un registru aproape etnografic, imortalizat de parcursul fotografic.

Prin “note de călătorie” se face o referire directă la relatările profesorilor și studenților care au luat parte la acest proiect și ne prezintă un fel de a povesti afectivo-fotografic, din perspectiva patrimoniului cultural trăit în ambele țări. Această expoziție surprinde elemente de arhitectură, sărbători, jocuri infantile, portrete de femei și copii, practici artizanale, între multe alte experiențe care apropie cultural cele două țări.

Curatori: Rita Lages Rodrigues, Carolina Ruoso, Adolfo Cifuentes
Fotografi: Alexandre Costa, Énio Tembe, Ieda Lagos, Flávio Lemos Carsalade, Heloísa Nascimento, Valdo de Jesus Nunes, Yacy Ara Froner.

Comentarii

comentarii