Acasă Cultura Patrimoniul sub reflectoare! Poveștile captivante ale Timișoarei și ale cartierului Giroc

Patrimoniul sub reflectoare! Poveștile captivante ale Timișoarei și ale cartierului Giroc

DISTRIBUIȚI

„Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate” este un spectacol de dans și teatru care aduce în prim-plan unele dintre poveștile captivante ale orașului Timișoara și ale cartierului Giroc.

Spectacolul se desfășoară într-un dans al evoluției, învăluit în amintiri ale evoluției tinerilor care au realizat Revoluția din ’89.

Evenimentul este parte a Spotlight Heritage Timișoara, parte a programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Publicul este invitat să facă un salt înapoi în timp, printr-o odă adusă tinerilor și studenților care au făcut saltul către libertate, povestea lor fiind spusă utilizând tehnologii digitale inovatoare, precum proiecțiile 3D de tehnologie mixtă și a elementelor de realitate augmentată, realizate de studenți și profesori ai Universității Politehnica Timișoara.

Evenimentul este realizat de Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Magnum Dance Sport Team, Fundația Triade, împreună cu Muzeul Național al Banatului și va avea loc pe data de 23 iulie 2023, la Cazarma U, începând cu ora 22:00.

Interpretarea artistică se bazează pe muzica compusă de Dan Simion, coregrafia și regia lui Diana și Raul Avram, dramaturgia lui Mariana Boșneac, dezvăluite și prin versurile lui Robert Șerban, o simfonie de cuvinte, muzică și mișcare ce evocă esența locurilor și a oamenilor din orașul de pe Bega.

Intrarea este liberă.

Pentru participare și mai multe informații accesați:

Eveniment social media: https://fb.me/e/4kJ0o1eBY

Eveniment site: https://bit.ly/spotlight-timisoara-un-salt-în-libertate

Informații eveniment: https://spotlight-timisoara.eu/eveniment/spectacol-de-teatru-si-dans-cu-utilizarea-tehnologiei-digitale-si-elemente-de-ar-patrimoniul-sub-reflectoare-un-salt-in-libertate/

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants prin proiectul Inside.

Comentarii

comentarii