Acasă Cultura Patrimoniul sub reflectoare! Trecutul și prezentul contopite, duminică seară, la Timișoara

Patrimoniul sub reflectoare! Trecutul și prezentul contopite, duminică seară, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Seara de duminică, 5 noiembrie, a devenit pentru timișorenii prezenți alături de Fundația Triade la spectacolul Patrimoniul sub reflectoare – Lumi reînviate o adevărată escapadă în timp!

Călătorind înapoi în trecut prin imagini și versuri despre copilărie, tinerețe și vremuri trecute, publicul prezent a ascultat emoționat cu inimile deschise poveștile familiei Jecza (Sorina Jecza) și ale lui Marcel Tolcea, alături de Vultur Smaranda.

Toate aceste povești au fost acompaniate de versurile lui Robert Serban și de interpretările artistei Alexandra Guțu la violoncel a suitei 1 de Johann Bach.

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau căutând „Spotlight Heritage Timișoara”.

Patrimoniul sub reflectoare – Lumi reînviate este un spectacol de muzică și poezie care aduce în prim-plan poveștile copilăriei, ale tinereții studenției și amintiri ale familiei, invitând publicul într-o călătorie deosebită.

Trecutul și prezentul se contopesc într-o manieră inedită cu ajutorul tehnologiilor digitale și de realitate augmentată, ce vor crea un spectacol deosebit pentru publicul prezent, reînviind amintiri, imagini și momente din viața familiei Jecza și nu numai.

Sub lumina reflectoarelor, ne întoarcem pe drumurile trecutului, în sanctuarul amintirilor, un loc unde momentele pe care le credeam uitate vor prinde iar viața pe acorduri muzicale clasice. Fiecare acord muzical, fiecare vers rostit, fiecare frază citită va reaminti de jocurile de odinioară, de primele iubiri, de serile lungi de studiu și de reuniunile de familie pline de râsete și dragoste.

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii, EEA and Norway Grants.

 

Comentarii

comentarii