Acasă Eveniment Administratorii “ţepei imobiliare” Radisson sunt la arest pentru 29 de zile

Administratorii “ţepei imobiliare” Radisson sunt la arest pentru 29 de zile

DISTRIBUIȚI

Administratorii grupului de firme Radisson, Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy au fost reţinuţi marţi seara la Bucureşti, la cererea procurorilor DNA. Cei doi, sunt implicaţi în „Teapa Radisson”, o excrocherie financiar-imobiliară prin care, începând din anul 2005, au încasat peste 2 milioane de euro de la 100 de timişoreni, cărora le-au promis vânzarea unor apartamente, care nu s-au mai construit niciodată.
Cumpărătorii, care au înfiinţat la începutul anului „Asociaţia păgubiţilor Radisson”, au plătit sume cuprinse între 10.000 şi 140.000 de euro pentru un apartament.
Capii afacerii,  Ciprian Nistor, Andrei Nadasdi au luat gajând terenurile pe care promiteau că fac blocuri, împrumuturi de la persoane private şi au achiziţionat materiale de construcţie folosind cecuri fără acoperire.
Ciprian Nistor, asociat la S.C. RADISSON INVEST S.R.L.(fostă CELEBRITY INVEST) şi S.C. RADISSON INVESTMENT GROUP S.R.L. este acuzat de două infracţiuni de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în declaraţii, toate în formă continuată. Andreas Nadasdy, asociat şi administrator la S.C. RADISSON INVEST S.R.L, S.C. CELEBRITY GROUP S.R.L. şi S.C. RADISSON INVESTMENT GROUP S.R.L. este acuzat de trei infracţiuni de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave, toate în formă continuată.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: „În perioada februarie 2005 – decembrie 2007, inculpaţii Nistor Ciprian şi Nadasdy Andreas, în calitate de asociaţi şi respectiv, administrator la societăţile comerciale menţionate mai sus şi pretinzând că sunt dezvoltatori imobiliari, au indus şi menţinut în eroare un număr de peste 100 de persoane cu prilejul încheierii şi executării contractelor având ca obiect construcţia şi vânzarea unor apartamente în Timişoara. În concret, în unele situaţii apartamentele nu au fost construite deloc iar în alte situaţii, deşi au fost construite parţial, contractele de vânzare – cumpărare nu au mai putut fi executate deoarece locuinţele au ieşit din patrimoniul firmei RADISSON. Inculpaţii au cauzat persoanelor înşelate un prejudiciu în valoare totală de peste 2 milioane de euro, reprezentând sumele de bani încasate cu titlu de plată integrală sau avans din preţul de vânzare – cumpărare a locuinţelor contractate. Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 6 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar la 7 octombrie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea acestora pe o perioadă de 29 de zile. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Comentarii

comentarii