Acasă Eveniment Patru ”agricultori” care cultivau canabis în două solarii de mari dimensiuni, reţinuți

Patru ”agricultori” care cultivau canabis în două solarii de mari dimensiuni, reţinuți

DISTRIBUIȚI

Patru persoane care cultivau canabis în două solarii de mari dimensiuni, pe un teren din judeţul Bihor special achiziţionat în acest scop au fost reţinute, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”În data de 24.08.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 4 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În cauză s-a reţinut că în cursul lunii iunie a acestui an, cei patru inculpaţi au achiziţionat un teren în judeţul Bihor, în suprafaţă de peste 60.000 de metri pătraţi, în scopul înfiinţării culturii de canabis, într-o locaţie izolată, muntoasă şi greu accesibilă, înconjurată de pădure”, transmite DIICOT.

Miercuri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu poliţiştii Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, identificând la locaţia respectivă două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de canabis, prevăzute cu sisteme de irigare şi ventilaţie, în care se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, scrie news.ro.

Plantele, în greutate de 203 kg, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, într-o anexă a imobilului percheziţionat, a fost identificată o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de canabis.

In aceeaşi locaţie au fost identificate echipamente specifice de ventilaţie, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii şi PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum şi alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de canabis.

Ulterior, organele de cercetare penală au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Oradea, la imobilele deţinute de trei dintre cei patru inculpaţi, în urma cărora au fost identificate şi ridicate sune de bani în valută şi lei ( 10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie precum şi mai multe telefoane mobile.

În cursul zilei de joi, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii

comentarii