Acasă Economic Patru city break-uri neconvenționale pentru toamna aceasta

Patru city break-uri neconvenționale pentru toamna aceasta

DISTRIBUIȚI

Toamna este anotimpul perfect pentru city break-uri. Vremea este ideală pentru a pleca în descoperirea unor orașe care ne pot spune povești cel puțin interesante, iar o scurtă ieșire din cotidian este absolut necesară pentru psihicul oricărei persoane ce muncește cel puțin opt ore pe zi. 

Fără îndoială, atunci când vine vorba de city break-uri există anumite destinații care au devenit deja un fel de clișeu turistic. Londra, Paris sau Barcelona sunt destinații care se află pe buzele tuturor. După o experiență de peste un deceniu în lumea turismului, agenția de turism Ultramarin propune patru city-breakuri mai neconvenționale. Este vorba de patru orașe care, deși nu sună la fel de spectaculos ca cele enumerate anterior, au cel puțin la fel de multe povești interesante de transmis vizitatorilor. 

Belgrad – Orașul Alb
 
Belgrad, numit și Orașul Alb, este una dintre cele mai fascinante capitale europene, cu o istorie impresionantă și cu o poftă de viață de neimaginat pentru un oraș care, de-a lungul anilor, a fost distrus de 44 de ori. Belgrad este o adevărată capitală europeană,  care oferă turiștilor un centru istoric care numără nu mai puțin de 48 de piețe și piațete și 5500 de străzi vechi. Cetatea Kalemegdan este unul dintre obiectivele ce nu trebuie ratat în niciun caz. Construită ca cetate de apărare la confluența Dunării cu râul Sava, aceasta oferă o vedere panoramică de invidiat. Alte obiective importante ar mai fi catedrala Sf. Sava, mausoleul lui Tito sau Skadarlija. Oraș al contrastelor, Belgrad impresionează prin puternica dihotomie dintre clădirile istorice și urmele bombardamentelor destul de recente.
 
Cracovia – centru cultural
 
Cracovia este, după capitala Varșovia,  cel mai însemnat centru cultural al țării. Aici se află numeroase instituții de învățământ superior, printre care cea mai veche universitate din Polonia (datând din 1364) și totodată importante monumente arhitecturale (vechiul castel regal Wawel, din sec.XVI, Biserica Sf. Maria, din sec XII-XIV s.a).  Dincolo de obiectivele extrem de captivante precum castelul Wawel, catedrala Wawelska, Biserica Sf. Andrei sau Piața Centrală, Cracovia poate fi punctul de plecare pentru două excursii opționale ce nu pot lăsa pe nimeni nepăsător: Auschwitz și Wielicza (cea mai veche mină de sare din Europa).
 
Praga – o metropolă boemă
 
Praga este o metropolă boemă se întinde de-a lungul celor două maluri ale Râului Vltava. Încă din Evul Mediu, Praga a fost cunoscută ca unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Praga este un muzeu arhitectural viu, prezentând cu entuziasm diferitele faze de dezvoltare, de la originile romane, mărețele biserici si mănăstiri gotice, până la palatele baroce și magnificele bulevarde în stil art nouveau, nelipsind nici deconstructivismul modern, reprezentat de Dancing House, una dintre clădirile cele mai celebre din lume. Castelul cu Bazilica Sf. Vit, Podul Carol, Ceasul atronomic, cartierul evreiesc, Teatrul Național sunt doar câteva dintre sutele de obiective care taie respirația oricărui vizitator.
 
Venezia – ”Perla Italiei”
 
Venezia mai este numită și ”Perla Italiei”, un oraș care te atrage și te face să te îndrăgostești datorită culorii locale specifice și a frumuseții sale. Cladită pe piloni, Venezia este situată în întregime pe ape. Are 118 insule și insulițe și este străbătută în toate sensurile de 150 de canale.Întregul oraș (și întreaga lagună) au fost declarate în 1979 patrimoniu al umanității de către UNESCO. Un motiv în plus pentru a vizita Venezia în această toamnă este Bienala de Arhitectură, eveniment în cadrul căruia și România are un pavilion.

Comentarii

comentarii