Acasă Actualitate Patru comune din Timiș ies, începând de luni, de pe toate anexele...

Patru comune din Timiș ies, începând de luni, de pe toate anexele cu restricții

221
DISTRIBUIȚI

Duminică, 30 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a reevaluat situația epidemiologică în cinci comune din județ, la 14 zile de la ultime modificare sau prelungire a restricțiilor în acestea. Voitegul, cum încă are o rată de peste 3 cazuri la mia de locuitori, a rămas pe anexa 3. În același timp, Boldurul, Dudeștii Vechi, Fibișul și Jebelul, anterior pe anexa 4, nu se vor mai regăsi, de luni, pe niciuna, după ce ratele au scăzut sub 1,5.

„În continuare, nu exista nicio localitate în județul Timiș pe anexa 1, cuprinzând localitățile cu o incidență a cazurilor peste 7,5/1000 de locuitori. Pe anexa 2 cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori sunt cuprinse 2 localități, iar pe anexa 3 unde incidența cazurilor este mai mare de 3 și mai mica de 4/1000 de locuitori, este cuprins un singur UAT. Pe anexa 4, unde incidența e mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mica sau egală  cu 3/1000 locuitori mai sunt 5 UAT-uri”, transmit reprezentanții prefecturii.

Concret, pe anexa 2 mai sunt doar Nădragul și Fârdea. Pe anexa 3 este, în continuare, Voitegul, iar pe anexa 4 se mai găsesc Checea, Dudeștii Noi, Giarmata, Moravița și Pișchia. Marți, 1 iunie, va fi reevaluată rata la Moravița și Pișchia. Pe 5 iunie CJSU va reanaliza situația și pentru Checea, Dudeștii Noi, Giarmata și Nădrag. De abia pe 11 iunie va fi reevaluată Fârdea, iar pe 13 iunie, din nou, Voitegul.

După ratele de infectare de duminică, doar Voitegul (3,23) ar mai trebui să se găsească pe „roșu”. Rate de „scenariu galben” ar mai avea doar Nădragul (2,49), Moravița (1,81) și Fârdea (1,76).

Comentarii

comentarii