Acasă Actualitate Patru fântâni arteziene cu ”efecte numeroase”, de aproape 600.000 de euro, din...

Patru fântâni arteziene cu ”efecte numeroase”, de aproape 600.000 de euro, din bugetul Timişoarei

519
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au aprobat, luni, studiile de fezabilitate pentru construirea a patru noi fântâni arteziene care vor face viaţa mai frumoasă timişorenilor. Acestea vor fi amplasate în patru sensuri giratorii mari din oraş, Calea Aradului, Calea Lipovei, piaţa Iuliu Maniu şi strada Demetriade. Dacă vor deveni realitate, acestea vor scoate din bugetul oraşului aproape 600.000 de euro. Obiectivele investiţionale sunt de complexitate mare. Vorbim despre fântâni arteziene complexe, cu efecte numeroase asupra zonelor unde sunt amplasate. Astfel, acestea ar urma să aibă jocuri de lumini, iar stropii de apă produşi vor duce la ionizarea aerului. Cea mai mare, cea de la ieşirea din Timişoara pe Calea Aradului, va necesita o investiţie de 215.000 de euro, cea de pe Calea Lipovei 67.000 de euro, cea de pe Iuliu Maniu 112.000 de euro, iar cea de pe strada Demetriade, 173.000 de euro.

La votul de luni, unul dintre consilierii locali a propus ca firmele din zona fântânilor să fie întrebate dacă nu doresc să contribuie cu bani la ridicarea lor, pentru a degreva din suma alocată din buget, iar la schimb să primească posibilitatea de a-şi instala reclame în interiorul fântânilor.

O mare neîmplinire a edilului rămâne fântâna muzicală de 2-4 milioane de euro, promisă de Nicolae Robu încă din primul mandat. Până acum nu a găsit nici locaţia, nu a avut nici banii necesari.

Comentarii

comentarii