Acasă Actualitate Patru firme se bat pentru lărgirea drumului judeţean dintre Timişoara şi Moşniţa...

Patru firme se bat pentru lărgirea drumului judeţean dintre Timişoara şi Moşniţa Nouă

634
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, şeful Consiliului Judeţean Timiş, speră în rezolvarea cât mai rapidă a problemei constructorului pentru extinderea la patru benzi a drumului judeţean care leagă Timişoara de Moşniţa Nouă. Aceasta înseamnă că nu vor apărea contestaţii, lucrarea în sine urmând să dureze doar nouă luni, conform contractului.

Patru firme şi-au depus ofertele la licitaţia pentru stabilirea constructorului care se va ocupa de extinderea drumului de patru kilometri dintre Timişoara şi localitatea periubană. Aici, proiectul a fost enorm de mult amânat din cauză că s-au cerut tot felul de autorizaţii şi studii de mediu. În consecinţă, o nouă amânare ar cântări greu în planurile CJ Timiş.

„Lucrarea are un termen de nouă luni din momentul în care vom avea desemnat constructorul și sper ca zilele acestea să avem constructorul și să nu avem contestații la licitații, contestații care pot împinge foarte mult desemnarea constructorului”, a declarat președintele CJ Timiș.

Drumul va fi modernizat și lărgit pe o lungime de 4.1 km. Termenul de execuție maxim acceptat este de nouă luni, conform lui Dobra.

Extrem de important, drumul judeţean lărgit va avea şi o legătură cu viitoarea centură sud de ocolire a Timişoarei.

„Varianta de sud va avea o intersecție cu drumul județean. Se va realiza un sens giratoriu cu descărcare de pe centura de sud, vom asigura tot ce înseamnă investiția și accesul cetățenilor pe drumul județean, dar în același timp accesul la varianta de sud a centurii de ocolire”, susţine şeful CJT.

Comentarii

comentarii