Acasă Eveniment Patru focuri de armă la Teregova

Patru focuri de armă la Teregova

497
DISTRIBUIȚI

Un bărbat a fost împuşcat de un consătean pe câmp, în timp ce-şi căuta animalele
Vasile Şusca, de 26 ani, din Târnova, în timp ce îşi căuta caii în locul numit „Cioacă”, a fost împuşcat în zona pieptului de către Martin Franţ, de 77 ani, din aceeaşi localitate, pe motiv că animalele păşteau în grădina sa. După comiterea faptei, autorul a dispărut de la faţa locului. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean din Reşiţa, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu plagă prin împuşcare în zona toracică.
În baza sesizării, la locul indicat s-a deplasat o echipă complexă, formată din lucrători din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Ordine Publică, care au efectuat cercetarea la faţa locului, concomitent cu efectuarea de verificări în vederea prinderii autorului şi depistării armei folosite.
Poliţiştii au identificat autorul, asupra căruia s-au găsit două arme pe care le deţinea fără forme legale, de calibrul 16 mm, respectiv 5,6 mm, 68 de capse pentru cartuşe de vânătoare, 17 cartuşe de vânătoare calibrul 16 mm, 10 tuburi goale de la cartuşe de vânătoare şi circa 300 grame pulbere pentru cartuşe de vânătoare.
„Faţă de Franţ Martin s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 279 Cod Penal, uz de armă letală fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 136 din Legea 295/2004, deţinerea de materiale explozive fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 31. pct.1 din Legea 126/1995 şi tentativă de omor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 174, al.2 Cod Penal”, spune ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al poliţiştilor cărăşeni.

Comentarii

comentarii