Acasă Eveniment Patru irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera, sub remorca unui automarfar

Patru irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera, sub remorca unui automarfar

302
DISTRIBUIȚI

Pe 25 noiembrie, în jurul orei 00.30, patru irakieni au fost găsiți ascunși în compartimentul unui automarfar care efectua formalitățile de trecere a frontierei la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor. La volan se afla un cetăţean român, în vârstă de 45 ani, care, conform  documentelor de însoţire a mărfii, transporta paleți cu lăzi goale spre Austria.

În urma controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost găsite cele patru persoane de sex masculin. Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt patru cetăţeni din Irak, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 ani.  Cei patru tineri sunt solicitanţi de azil în ţara noastră, dar intenţia acestora era să ajungă în state din vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei patru cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, transmite Poliția de Frontieră.

Comentarii

comentarii