Acasă Economic Patru motive pentru care o stație de călcat e mai eficientă decât...

Patru motive pentru care o stație de călcat e mai eficientă decât un fier de călcat

DISTRIBUIȚI

La momentul apariției stațiilor de călcat, acestea erau destul de scumpe, comparativ cu un fier clasic de călcat, iar alegerea între o opțiune și cealaltă se făcea, mereu, raportându-ne la preț comparativ cu rezultatele obținute. Per total, da, o stație de călcat era mai eficientă, dar diferența mare de preț nu justifica, în cele mai multe cazuri, un upgrade. Acum, însă, stațiile de călcat au devenit mult mai răspândite și mai uzuale, iar concurența între producători și tehnologia tot mai avansată au permis și prețurilor să se mai ajusteze. O stație de călcat nu mai costă o avere în ziua de azi, iar avantajele sale în fața unui fier clasic de călcat încep să conteze mai mult.

Care sunt avantajele unei stații de călcat în fața unui fier de călcat, însă?

1. Cu o stație de călcat calci mai multe haine odată

Pentru că are un rezervor pentru apă mai mare, o stație de călcat permite călcarea unui număr mult mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a fi nevoie să reumpli recipientul. Dacă ești genul de persoană care preferă să calce o dată și bine, nu există variantă mai potrivită decât o stație de călcat. Aloci o zi acestei operațiuni și ai reușit să calci hainele pentru toată luna. Și pentru toată lumea, dacă ai o familie numeroasă.

Altfel, autonomia stației de călcat este și ea foarte importantă. Autonomia unei stații de călcat este timpul de care dispunem pentru călcatul efectiv. Acest timp depinde de capacitatea rezervorului și de cantitatea de vapori folosită. Există stații de călcat cu: autonomie limitată și autonomie nelimitată. O stație de călcat cu autonomie nelimitată este cea în care poate fi adăugată apă în rezervor fără a deconecta aparatul și fără a se întrerupe călcatul.

2. Cu o stație de călcat aloci mai puțin timp fiecărei piese vestimentare

Cu stația de călcat, calci mai mult, dar și mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăși sau perechi de pantaloni de călcat este redus. Datorită puterii mai mari a aburului, nu trebuie să insiști de mai multe ori pe fiecare bucată de țesătură pentru a o călca perfect, întrucât o stație de călcat își face treaba mai bine și mai rapid.
În plus, datorită jetului mult mai puternic de aburi, comparativ cu un fier de călcat clasic, stația de călcat îți permite să calci hainele direct pe umeraș. Un lucru pe care îl vei aprecia mai ales când vine vorba de sacouri, de exemplu, pentru că acestea sunt greu de manevrat pe masa de călcat.

3. Nu există riscul de a arde hainele cu o stație de călcat

Poți „uita” fierul de călcat al unei stații de călcat așezat pe țesătură, fără riscul ca aceasta să se ardă, grație faptului că-și reglează temperatura în funcție de material. Totodată, dat fiind că utilizează cantități mult mai mari de abur, stațiile de călcat nu au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.

4. O stație de călcat e mai ușoară decât un fier de călcat

Da, e mai mare, volumul și greutatea totală a unei stații de călcat sunt sensibil mai mari decât ale unui fier de călcat. Stațiile de călcat sunt voluminoase și grele, ajungând la 5-6 kilograme masă totală. Dar trebuie ținut cont că efectiv folosești doar fierul de călcat al stației, iar acesta este mai ușor, întrucât nu are atașat de el rezervorul de apă, care cântărește destul de mult, mai ales când e plin. Detașând fierul de stația de andocare, acesta nu mai are atașată și greutatea rezervorului de apă, precum fierul de călcat clasic.

Comentarii

comentarii