Acasă Actualitate Patru noi cazuri de COVID-19 la Timișoara, depistate de joi până vineri....

Patru noi cazuri de COVID-19 la Timișoara, depistate de joi până vineri. Persoane vaccinate, sub 700, și o nouă reacție adversă

417
DISTRIBUIȚI

Vineri, 9 iulie, Instituția Prefectului Județului Timiș a raportat patru noi cazuri de COVID-19 în județ, toate din Timișoara. Acestea au fost depistate după ce joi au fost făcute 1.231 de teste. Din nou, niciun timișean infectat cu SARS-CoV-2 nu a mai decedat, iar secțiile ATI dedicate tratării COVID-19 rămân în continuare goale. Pe secțiile COVID non-ATI, mai sunt internați 38 de pacienți.

La fel ca în ultimele zile, ratele de infectare pe 14 zile rămân de 0,06 cazuri la mia de locuitori la Timișoara și de 0,04 cazuri la mia de locuitori la nivel de județ. Nicio localitate timișeană nu se mai găsește pe „roșu” sau pe „galben”, situația constantă în ultima lună. La fel, nici focare active de COVID-19 nu mai sunt în județ de o bună bucată de vreme.

În privința vaccinării, ritmul este în continuare scăzut, dar pare că se menține. Joi, 8 iulie, 638 de timișeni s-au vaccinat, majoritatea cu Pfizer și Johnson&Johnson. Dintre aceștia, 471 au finalizat schema de imunizare, fie primind ambele doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, fie singura doză de Johnson&Johnson.

A mai apărut și o nouă reacție adversă: la o persoană care a prezentat„amorțeli și furnicături la membrele superioare și inferioare, tinitus (țiuituri) la urechi bilateral, simptomatologie pentru care pacienta se află în cursul investigațiilor de specialitate, precum și un hematom subunghial picior stâng, aflat în remisie”, potrivit DSP Timiș.

În total, în Timiș, 203.691 de persoane s-au vaccinat complet. Din cele 396.196 de doze administrate, reacții adverse au apărut în 151 de cazuri.

Comentarii

comentarii