Acasă Actualitate Patru observații ale ISJ Timiș, cu privire la greva profesorilor de miercuri

Patru observații ale ISJ Timiș, cu privire la greva profesorilor de miercuri

DISTRIBUIȚI

După o întâlnire în mediul online cu președinții a 3 din 4 organizații sindicale ce funcționează la nivelul județului Timiș, primind asigurări că și cea de a 4-a organizație îmbrățișează același punct de vedere, Inspectoratul Școlar Județean Timiș face patru observații, în legătură cu greva de miercuri 17 mai.

  1. Nu știm cu precizie numărul unităților de învățământ, în care vor exista colegi, care au semnat pentru grevă. Toate datele pe care le putem obține sunt estimative. Președinții organizațiilor sindicale ne vor comunica numărul participanților în intervalul celor 2 ore de grevă.
  2. Toate organizațiile au membri în școli, numărul acestora fiind diferit, de la caz la caz. Vor intra în grevă, colegi din 86 de unități de învățământ, numărul estimativ al participanților, din datele comunicate de directori fiind de 1.440. Aceste date nu sunt finale, colegii putând să se răzgândească până mâine sau să se alăture în plus, celor care au comunicat că vor intra în grevă.
  3. Nu avem date despre o școală, care ar avea întreg colectivul în grevă.
  4. Președinții organizațiilor sindicale de la nivelul județului au recomandat colegilor, ce se vor afla în grevă, mâine, fiind vorba de o grevă de avertisment, să intre la ore și să supravegheze copiii – a explicat prof. Aura Danielescu, inspector șef al ISJ Timiș.

”Conform datelor referendumului declanşat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret împreună cu FSLI (…) din cei 70.000 de membri de sindicat 73,23% s-au exprimat în favoarea declanşării grevei generale cu începere din 22 mai.

Greva generală va fi precedată, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, de declanşarea unei greve de avertisment care va avea loc cu începere din 17 mai, în intervalul orar 11-13, cu încetarea tuturor activităţilor specifice care ar trebui să se desfăşoare în unităţile de învăţământ preuniversitar”, a afirmat Marius Nistor, liderul Federaţiei ”Spiru Haret”,

 

Comentarii

comentarii