Acasă Eveniment Patru tineri cercetaţi pentru infracţiuni informatice

Patru tineri cercetaţi pentru infracţiuni informatice

494
DISTRIBUIȚI

Patru tineri din Resita sunt cercetati de oamenii legii întrucât sunt suspectati ca fac parte dintr-un grup specializat în comiterea de infractiuni informatice, Suspectii au efectuat operatiuni financiare în mod fraudulos, prin utilizarea unor carduri contrafacute.
Politisti din cadrul B.C.C.O. Timisoara – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Inspectoratului de Politie al Judetului Caras-Severin, a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin si Serviciului Public Politie Comunitara Resita, au identificat patru tineri suspectati ca fac parte dintr-un grup specializat în savârsirea de infractiuni din sfera criminalitatii informatice, în principal efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos, prin utilizarea unor carduri contrafacute.
În fapt, în seara zilei de 12 aprilie a.c., o patrula a Serviciului Public Politie Comunitara din cadrul Primariei Municipiului Resita a observat patru persoane care prezentau un comportament suspect în jurul unui bancomat din zona Victoria. La aparitia politistilor comunitari, trei au reusit sa scape, iar unul a fost imobilizat. Asupra suspectului, N.R., au fost gasite mai multe carduri ce pareau a fi contrafacute.
Cazul a fost preluat de politistii SCCO si procurorii DIICOT care au demarat cercetari, gasind la mai multe bancomate carduri contrafacute.
În baza probatoriului administrat, la data de 12 aprilie a.c., N.R. a fost retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, iar a doua zi, Tribunalul Caras-Severin a emis fata de acesta mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.
În continuare, în urma investigatiilor efectuate au fost identificati si ceilalti trei suspecti: B.C., de 32 de ani, J.C., de 22 de ani si M.S., de 20 de ani, toti din Resita, care s-au ascuns într-o comuna de lânga Resita.
Vineri, politistii au efectuat perchezitii domiciliare la locuintele din municipiul Resita ale lui B.C. si J.C., fiind ridicate în vederea cercetarilor mai multe medii de stocare si diverse înscrisuri.
Acestia au fost condusi pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caras-Severin.
Fata de cele trei persoane a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 ore urmând a fi prezentati astazi Tribunalului Caras-Severin, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub aspectul savârsirii infractiunilor de constituire în grup infractional organizat si a mai multor infractiuni din sfera criminalitatii informatice, fapte prevazute cu pedepse de pâna la 12 ani de închisoare.
 

Comentarii

comentarii