Acasă Actualitate Pavajul din fața Liceului Pedagogic din Timișoara, „transformat” în asfalt. Fostul viceprimar...

Pavajul din fața Liceului Pedagogic din Timișoara, „transformat” în asfalt. Fostul viceprimar Dan Diaconu: „Și, totuși, cum veți recepționa această lucrare?”

DISTRIBUIȚI

Recent, a fost reabilitat trotuarul din fața Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara. Totuși, deși era prevăzut pavaj pentru această zonă, s-a revenit la asfalt, reclamă fostul viceprimar Dan Diaconu. „Atât ați știut să faceți, atât ați făcut. Atât merita un monument istoric de importanta națională ca Liceul «Carmen Sylva». Atât va merita și Liceul «C.D. Loga» și celelalte clădiri iconice de pe stradă (bulevardul C.D. Loga – n.r.)”, a scris miercuri seară, pe rețelele de socializare, Dan Diaconu.

Fostul viceprimar amintește că Direcția de Cultură – instituție care de altfel s-a opus mai multor proiecte ale administrației Robu din zona centrală – a avizat încă din 2019 montarea pavajului. La modul general, Direcția de Cultură transmitea că „se descurajează utilizarea asfaltului pe aceste străzi”, punctează Diaconu. Conform liberalului, lucrările au fost autorizate cu pavaj prin autorizațiile de construire 1288-1291/2019, completate de avizul 130/2018 al Direcției de Cultură și Patrimoniu și „consfințite” de procesul verbal de constatare 15234/2020 al Inspectoratului de Stat in Construcții.

Acesta mai amintește și că tot pentru „Peda”, există un proiect de reabilitare a fațadelor și a tâmplăriei și de eficientizare energetică, care nu încă ar fi ținut la sertar. „Cât veți mai ține copiii în frig și monumentul în degradare? Știu că nu reușiți nimic semnificativ nou, dar ce vă costă să faceți măcar proiectele ce v-au fost servite pe tavă?”, mai reproșează Diaconu.

„Și, totuși, cum veți recepționa această lucrare?”, (se) întreabă, la final, fostul viceprimar.

Sursă foto: Dan Diaconu – Facebook

Comentarii

comentarii