Acasă Actualitate Pavel Teodor, primarul de Recaș găsit vinovat de conflict de interese, scapă...

Pavel Teodor, primarul de Recaș găsit vinovat de conflict de interese, scapă doar cu o reducere de indemnizație

DISTRIBUIȚI

Pavel Teodor (PSD), primarul orașului Recaș, va pierde 10% din indemnizația pe următoarele șase luni, potrivit unui ordin semnat vineri, 3 martie, de prefectul Mihai Ritivoiu, coleg de partid cu primul. În 2019, Agenția Națională de Integritate (ANI) constatase că acesta semnase, din calitatea de primar, un contract de închiriere cu firma soției sale, lucru care constituie conflict de interese. Teodor atacase raportul în instanță, dar a pierdut definitiv procesul, motiv pentru care a fost penalizat de prefect.

„Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a emis astăzi ordinul privind sancționarea disciplinară de diminuare a îndemnizației cu 10% pe o perioadă de 6 luni a primarului orașului Recaș, Pavel Teodor, ca urmare a rămânerii definitive în instanță a raportului ANI privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese”, anunță vineri reprezentanții prefecturii.

„În exercitarea mandatului de primar (2016 – 2020) a semnat un contract de închiriere teren, precum și documente ce au stat la baza încheierii acestui contract, în baza căruia SC Belis Construct SRL, societate al cărui asociat unic și administrator era soția sa, a închiriat fară licitație publică de la Primăria Orașului Recaș un teren în suprafață de 150 mp. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 76 alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, scria ANI, într-un comunicat de presă din 4 decembrie 2018.

Potrivit prefecturii, în cazul de față se aplică prevederile articolului 228 din Codul Administrativ (OUG 57/2019).

Comentarii

comentarii