Acasă Actualitate PD-L face presiuni enorme înainte de greva generală

PD-L face presiuni enorme înainte de greva generală

360
DISTRIBUIȚI

Ilare Bordeaşu: „Sub PD-L ne aşteaptă o dictatură mai mare decât cea a lui Stalin şi Hitler”
Maşinăria politică a PD-L face orice pentru ca greva generală care începe luni să fie înăbuşită din faşă. Deputatul PDL de Timiş Valeriu Tabără i-a atacat dur, duminică, pe rectorul Politehnicii, Nicolae Robu, şi pe liderul Sindicatului „Alma Mater” pe zona de vest, Ilare Bordeaşu. Cu un aer ce aducea a mânie proletară, Tabără a împroşcat cu noroi în toate direcţile. Atât la nivelul învăţământului preuniversitar, cât şi în mediul universitar, profesorii din întreaga ţară s-au plâns că asupra lor se fac presiuni inimaginabile, pentru a nu intra în grevă. Realitatea are o altă faţă din punct de vedere al portocaliilor… Tabără acuză conducerea Politehncii şi sindicatele de stalinizare… Ca un bumerang, declaraţiile s-au întors însă împotriva sa.

Atacul disperării

Tabără a făcut un spectacol ieftin, duminică. A prezentat o scrisoare trimisă de Ilare Bordeaşu, liderul Alma Mater pe zona de Vest, către membrii de sindicat. „Un oarecare domn profesor doctor Ilare Bordeaşu, lider de sindicat, îşi permite să ameninţe profesorii din Politehnică, le spune cu mânie proletară, că sindicatul va centraliza situaţia pe baza tabelelor şi o va trimite Universităţii Politehnice Timişoara, tuturor angajaţilor, pentru a cunoaşte caracterele angajaţilor, şi va solicita conducerii universităţii reducerea salariilor persoanelor nesemnatare, deoarece este clar că nesemnatarii doresc această reducere. (…) Ceea ce face liderul sindicatului din Politehnică seamănă cu manifestările staliniste ale comuniştilor din anii 50 şi în care, dacă nu erai cu ei, erai împotriva lor şi aveai de suferit. Aceasta este dovada certă că şi la Timişoara, ca şi în alte zone, inclusiv la Bucureşti, mişcările de sindicate sunt controlate politic”, a declarat Valeriu Tabără. Într-o ieşire furibundă, Tabără confundă profesori universitari, rectori şi lideri de sindicat cu clientela politică a lui Traian Băsescu. „Îi cerem domnului profesor Ilare Bordeaşu, angajatul domnului Nicolae Robu, senator şi rector, să renunţe la astfel de manifestări staliniste şi să se comporte ca un adevărat lider de sindicat şi să respecte legea, şi să nu fie un slujitor devotat al rectorului sau politicii Partidului Naţional Liberal”.

Robu: „Tabără aparţine platformei de gândire a lui Ceauşescu”

Atât rectorul Politehncii, Nicolae Robu, cât şi liderul de sindicat Ilare Bordeaşu au rămas muţi de uimire în faţa atacului portocaliu. „Mi-e milă de ce a putut ajunge domnul Tabără. Vor să mă intimideze. Se fac mari presiuni şi denigrări, în aceste momente cheie. Mă pot aştepta la orice de la PD-L. Mă aştept chiar la ameninţări asupra familiei. Acum sunt convins: sub PD-L ne aşteaptă o dictatură mai mare decât cea a lui Stalin şi Hitler”, spune Ilare Bordeaşu. Acesta ne-a declarat că textul scrisorii este dorinţa expresă a oamenilor din Sindicatul „Alma Mater”. Nici rectorul Robu nu a rămas dator. „Nu mă aşteptam ca Tabără să nu fie în stare să înţeleagă că populaţia României chiar nu mai poate suporta să fie batjocorită de puterea Băsescu – Boc, să fie victima incompetenţei şi hoţiei acestei puteri. După logica domnului Tabără, ar trebui ca în spatele tuturor mişcărilor de protest din mii de instituţii de stat, din educaţie, sănătate şi administraţie să stea conducătorii acestora. Tabără arată că aparţine platformei de gândire din urmă cu 20 de ani, atunci când Ceauşescu, în loc să înţeleagă greutăţile şi nemulţumirile poporului, vedea scenarii oculte, agenturi etc. Relansez, pentru PDL-iştii care încă mai au o minimă conştiinţă, cărora li s-a făcut ruşine să mai dea ochii cu concetăţenii, să abandoneze, măcar acum, în ceasul al 12-lea, Partidul Democrat (Ne)Liberal, şi să ni se alăture nouă, PNL, în lupta democratică împotriva acestei puteri catastrofale pentru România”, spune rectorul UPT, Nicolae Robu.

Scrisoare pentru spărgătorii de grevă…

Scrisoarea buclucaşă a fost trimisă dascălilor universitari pe 25 mai, cu patru zile înainte de greva generală din învăţământ. Sub slogane ca „Demnitate sau umilinţă”, Curaj sau laşitate”, dascălii sunt invitaţi să semneze dacă sunt pentru greva generală. Fragmentul de text care a dus la disperare mnaşinăria politică a PD-L Timiş se adresează spărgătorilor de grevă. „Cei care nu semnează, vor fi preţuiţi, în continuare, dar vor fi consideraţi mari patrioţi care doresc reducerea salariilor, aşa cum solicită guvernul şi preşedintele. În acest sens,  SLUPT (Sindicatul Liber din Universitatea Politehnica) va centraliza situaţia, pe baza tabelelor şi o va transmite în UPT, tuturor
angajaţilor, pentru a cunoaşte caracterele angajaţilor şi va solicita
conducerii UPT reducerea salariilor persoanelor nesemnatare, deoarece, este clar că nesemnatarii doresc…. această reducere”. În finalul atacului de duminică, Tabără i-a recomandat rectorului Nicolae Robu să aibă grijă de buna funcţionare a Politehnicii, pentru că de aproape cinci luni nu s-au dat banii pentru plata cu ora, lucru care nu este din vina guvernului, susţine pedelistul.

Comentarii

comentarii