Acasă Politica PD-L Timiş nu are niciun candidat la europarlamentare: „Nu am dorit...

PD-L Timiş nu are niciun candidat la europarlamentare: „Nu am dorit să fim de formă pe un loc neeligibil”

DISTRIBUIȚI

constantin_ostaficiucOrganizaţia judeţeană a PD-L nu are niciun candidat din partea judeţului Timiş pe lista celor propuşi la a candida la parlamentare pe lista partidului. Asta deşi a propus două nume, care nu au mai intrat până la urmă pe lista finală. Totuşi, preşedintele PD-L Timiş Constantin Ostaficiuc este optimist în privinţa alegerilor europarlamentare, deşi nu va fi niciun candidat din Timiş. „Sunt convins că PD-L va câştiga alegerile europarlamentare. Pentru noi ţinta este să avem un scor cât mai mare”, spune Ostaficiuc.
Acum democrat-liberalii din Timiş îşi fixează strategia pentru campania electorală la europarlamentare care se va desfăşura centralizat dar se va încerca adaptarea ei specificului local.
Timişul a pierdut locul pe lista europarlamentarilor pentru că Aradul i-a luat-o în faţă în ceea ce priveşte poziţionarea în clasamentul euroregiunilor din care s-au ales candidaţii.
„S-au făcut aceste alegeri de candidaţi după un algoritm pe care Biroul Permanent Naţional le-a adoptat pe acele opt regiuni ale României.
Cu toate că avem un scor bun, în această euroregiune Aradul ne-a depăşit. Arad este în faţa noastră în clasamentul organizaţiilor pe ţară şi în euroregiune.
Din cele opt s-a ales primul loc.
Aradul fiind pe primul loc a putut să-şi nominalizeze candidatul. Nu am intrat în această listă pentru că Aradul este pe locul 1.
Decât să fim pe un loc neeligibil am preferat ca judeţul Timiş să desfăşoare o activitate puternică pentru a schimba acest scor la nivel naţional, scorul nostru să fie mai sus.
Acum suntem pe locul 8 – asta este realitatea în care PD-l Timiş trăieşte. Nu am dorit să fim de formă pe un loc neeligibil.
Prezenţa doar de formă într-o astfel de listă nu ne-ar onora cu nimic. Decizia a fost: mai bine nu suntem pe listă şi muncim”, a spus Ostaficiuc.

Comentarii

comentarii