Acasă Actualitate Pe 24 octombrie are loc și ultima dezbatere legată de DALI-ul proiectului...

Pe 24 octombrie are loc și ultima dezbatere legată de DALI-ul proiectului de regenerare urbană a zonei Piața Traian

DISTRIBUIȚI

Luni, 24 octombrie, Primăria Timișoara organizează și cea de-a doua dezbatere pe tema documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) – „Regenerare Urbană – zona Piața Traian”, anunță reprezentanții instituției. Ar fi, de fapt, a treia, dacă luăm în considerarea și întâlnirea din 26 septembrie, când au fost prezentate pentru prima dată propunerile proiectanților. Între timp, au fost trimise zeci de întrebări, sugestii și critici, unele deja discutate și pe 10 octombrie. Acum, dezbaterea de la încheierea perioadei de o lună de consultare publică va avea loc pe 24 octombrie 2022, de la ora 17.30, tot în Piața Romanilor nr. 1.

„Prezentarea proiectului «Regenerare Urbană – zona Piața Traian», unde timișorenii interesați au putut afla propunerile echipei de proiectare, a avut loc pe 26 septembrie. De atunci și până în prezent au fost transmise aproximativ 70 de propuneri, opinii, întrebări și recomandări pe tema acestui proiect, din care au fost integrate deja în varianta finală a proiectului mai multe de jumătate dintre acestea”, informează reprezentanții primăriei.

Propunerile și recomandările pot fi transmise în continuare, până în 23 octombrie, fie online, pe platforma https://decidem.primariatm.ro/processes/ConsultareTraian22, fie în scris, la Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente, situat la parterul Palatului Ștefania din Piața Traian, de luni până joi, între orele 9 -16. Propunerea echipei de proiectare poate fi văzută accesând linkul de mai sus, ori în cadrul expoziției deschise în Piața Traian sau la Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și Monumente.

Pe scurt, vă amintim că la primele două întâlniri au participat împreună cu proiectanții de la Planwerk și primarul Dominic Fritz, respectiv viceprimarul Ruben Lațcău. Dacă la prima, probabil și din lipsă de informații despre propunerile proiectanților, a ieșit și scandal, la cea de-a doua au fost prezentate și nemulțumiri mai mult sau mai puțin concrete. Mai multe detalii despre proiect puteți citi în articolul „Regenerarea urbană a Pieței Traian: mai puține mașini, mai mulți pietoni și bicicliști. Mai puține locuri de parcare, mai multe spații verzi și terase”.

Comentarii

comentarii