Acasă Administraţie Pe ce vrea Primăria Timişoara să cheltuiască 53,33 de milioane de euro?

Pe ce vrea Primăria Timişoara să cheltuiască 53,33 de milioane de euro?

DISTRIBUIȚI

Timişoara are alocate fonduri europene de 53,33 de milioane pe Axa 4 a Programului Operaţional Regional. Banii trebuie cheltuiți până în 2020, așa că Primăria Timișoara a început să pregătească proiectele prioritate pentru oraș. La primărie s-a primit luni, 23 octombrie, o adresă de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene cu aprobarea documentelor strategice pentru Axa 4 – POR 2014-2020. Chiar dacă oficialii primăriei s-au lăudat că sunt ”primii din ţară care au primit confirmarea de la minister că au parcurs toţi aceşti paşi necesari finanţării”, asemenea adrese au fost trimise tuturor primăriilor reședință de județ.

Municipalitatea are pregătite 21 de proiecte pe Axa 4 şi vizează sprijinirea dezvoltării urbane durabile, între care se află cumpărarea a circa 25 de tramvaie noi, construirea unei rețea regionale de piste de biciclete și transformarea unei porțiuni din Pădurea Verde în… Pădure Parc.

Proiectele prioritare pe care le va depune Primăria Municipiului Timişoara în vederea finanţării sunt:

-Reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale  pe Calea Bogdăneştilor

-Înnoirea flotei de tramvaie şi modernizarea depoului Dâmboviţa (inclusiv spălătorie ecologică pentru mijloace de transport public)

-Amenajarea unei reţele regionale de piste de biciclete

-Linie nouă de tramvai Solventul – Gara de Nord

-Reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin

-Transformarea zonei degradate Pădurea Verde (vizavi de Institutul de boli cardio-vasculare) în Pădure Parc şi loc de recreere, prin realizarea accesului pietonal şi velo nemotorizat, realizarea unui traseu ecologic, monitorizarea, protecţia şi conservarea biodiversităţii

-Localizarea şi potenţarea centrelor de cartier, în cartierele rezidenţiale, ca spaţiu de coagulare a comunităţii prin amenjarea spaţiilor publice pentru cetăţeni – zona 1, zona de nord

-Urbanizare cartier Kuncz şi reconstrucţia ecologică a Canalului Subuleasa

-Regenerare fizică, economic şi social a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaţ

-Construcţie clădire creşă în zona de nord

-Extindere clădire grădiniţa PP33

-Construcţie clădire creşă pe strada Cocea nr. 21

-Reabilitare construcţii şi instalaţii clădirea B 2 a Colegiului Tehnic E. Ungureanu.

 

Comentarii

comentarii