Acasă Actualitate Pe Cheile Nerei, Romsilva pune o taxă de cinci lei la intrare...

Pe Cheile Nerei, Romsilva pune o taxă de cinci lei la intrare şi oferă un acces de doi bani la atracţiile turistice

DISTRIBUIȚI

cheile nerei 5Grupul Ecologic de Colaborare Nera, a realizat în perioada 14 – 15 iulie, în cooperare cu Liceul Mathias Hammer din Anina, o monitorizare a activităţilor antropice care agresează patrimoniul Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa precum şi a stării infrastructurii de vizitare a parcului. În cadrul evenimentului au fost distribuite publicaţii destinate informării grupurilor de vizitatori privind regulamentul parcului şi atracţiile turistice ale traseului. Activitatea s-a derulat pe un traseu cuprins între Podul Beiului şi Lacul Dracului, cu intrare şi pe minitraseul de pe Valea Rea.
”Pe Cheile Nerei, zonă pe care RNP Romsilva o administrează aproape în totalitate, peisajul mirific împreună cu legendele care însoţesc atracţiile turistice întâlnite la tot pasul sunt, din păcate, în contrast cu posibilităţile de vizitare ale parcului pe care structurile din teritoriu ale RNP Romsilva le asigură aici în acest moment.
Copacii prăbuşiţi peste traseul de bază barează calea copiilor şi persoanelor în vârstă, un segment de vizitatori vulnerabil la asemenea obstacole.
Puntea suspendată de la Vogiun, care ar putea deveni brand-ul turistic al Cheilor Nerei, este aproape fără podină şi inacesibilă vizitatorului obişnuit. Probabil din cauza „lipsei” materialului lemnos.
Se întâlnesc la tot pasul depozite mari de PET-uri aduse din Valea Almăjului de apele de viitură ale Nerei.
Pe durata a 16 ore, dus – întors, de mers pe jos ( practic 2 zile de vizită a traseului) nu exista o acoperire cu semnal de reţea GSM iar riscul unei accidentări prin prăbuşire sau a unei muşcături de viperă există şi pentru iniţiaţi.
Sunt doar câteva probleme, obiective sau subiective, ale infrastructurii de vizitare de pe Cheile Nerei care au fost incluse în raportul de monitorizare al GEC Nera realizat cu ocazia evenimentului şi care umbresc farmecul acestui traseu”, spune Doina Mărgineanu – consilier pentru relaţii publice al GEC Nera.

Comentarii

comentarii