Acasă Administraţie Pe pasarela Gelu-Crizantemelor vor putea circula şi bicicliştii, după reabilitare

Pe pasarela Gelu-Crizantemelor vor putea circula şi bicicliştii, după reabilitare

559
DISTRIBUIȚI

Pasarela Gelu-Crizantemelor, din zona Iosefin, va fi reabilitată pentru a putea fi mai bine folosită de către pietoni şi biciclişti. Aşa se arată în Expunerea de motive privind oportunitatea proiectului de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru obiectivul de investiţii “Pasarela Gelu-Crizantemelor”.

Pasarela Gelu are o lungime de 46 m şi lăţimea de 2,20 m. În prezent traficul care se desfăşoară pe pasarelă este pietonal, iar circulaţia ciclistă de pe un mal pe altul este împiedicată de panta abruptă de urcare-coborâre a scărilor pasarelei.

“Lucrările de întreţinere la această pasarelă au fost în general sporadice. În timp s-a produs degradarea betonului de acoperire a armăturii, care prin dislocare a favorizat corodarea acesteia din urmă. În prezenţa unei umidităţi ridicate, fenomenele de coroziune şi îngheţ-dezgheţ au avut efecte amplificate. Se reduce astfel capacitatea portantă a elementului de rezistenţă şi în final a structurii în ansamblu. Având în vedere cele mai sus menţionate pentru conservarea capacităţii portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru păstrarea structurii în exploatare la parametrii normali, se impune efectuarea în cel mai scurt timp, a lucrărilor de consolidare a structurii pasarelei. Reabilitarea acestei pasarele are o importanţă deosebită pentru locuitorii municipiului Timişoara din punct de vedere social. Realizarea lucrărilor, va îmbunătăţi considerabil viabilitatea şi starea tehnică a structurii acesteia şi implicit confortul şi siguranţa utilizatorilor”, arată documentul.

Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii, “Pasarela Gelu-Crizantemelor” a fost întocmită de către SC Pod Proiect SRL- Iaşi în baza contractului de prestare de servicii nr. 34/16.03.2018.

Noul obiectiv reabilitat va asigura traversarea canalului Bega atât pietonal cât şi ciclist în condiţii bune de siguranţă şi confort; va crea premisele dezvoltării ulterioare a zonei; se ca asigura o îmbunătăţire a aspectului arhitectural al zonei şi al oraşului; va creşte mobilitatea populaţiei şi siguranţa pietonilor şi va îmbunătăţi condiţiile de mediu prin aportul pomilor nou plantaţi.

Costul total va fi de 12,6 milioane de lei (din care 5,3 milioane de lei constituie cheltuieli pentru investiţia de bază şi 3,2 milioane de lei, pentru amenajarea terenului), iar durata de execuţie va fi de 6 luni – arată anexa la proiect.

Comentarii

comentarii