Acasă Actualitate Pe podul de la Albina au apărut gropile… la o lună de...

Pe podul de la Albina au apărut gropile… la o lună de la inaugurare

506
DISTRIBUIȚI

Nu a trecut foarte mult timp de când podul de la Albina a fost inaugurat. Timişenii au fost bucuroşi că, în sfârşit, pot circula în voie pe acest pod, fără a fi nevoiţi să folosească varianta ocolitoare. Greşit, însă! Podul respectiv beneficiază acum de nişte frumoase denivelări, care încurcă circulaţia cum nu se poate mai rău. La fix o lună de la inaugurare, ca un “cadou”, podul a început să se strice şi să fie un hop greu de trecut pentru maşinile ce merg pe acel traseu. Pe scurt, au apărut gropile, care nu prea aveau ce căuta acolo la o lună de la inaugurare.

Era vineri, 4 decembrie…
Podul de la Albina s-a dat în circulaţie vineri, 4 decembrie. Este vorba despre podul de pe Drumul Judeţean 592 km 14 (în zona Albina). Valoarea totală a lucrărilor este de peste 12 milioane de lei. Podul are o lungime de peste 80 de metri şi o lăţime de aproape 10 metri. Este un pod care are rolul de a descărca ape suplimentare, la debite foarte mari pe râul Timiş. Însoţeşte podul principal şi descarcă apele în caz de inundaţii. Lucrările au început cu aproximativ doi ani şi jumătate în urmă. Este un pod cu structură statică tip grindă continuă. Parapetul este anticoroziv şi se vor aplica protecţii şi asupra betonului. La inaugurare acest pod a fost foarte lăudat, spunându-se că se folosesc tehnologii de ultimă oră la această construcţie. Tehnologii de ultimă oră sau nu, podul arată rău, la fix o lună de la inaugurare. Cei de la CJ Timiş spun că podul a fost inaugurat, dar nu şi recepţionat şi că lucrări mai sunt de făcut.

Îngheţul şi dezgheţul…
“Sunt probleme la rampa dinspre Buziaş, la terasament: a cedat, datorită fenomenului de îngheţ-dezgheţ. Constructorul cunoaşte problema, îl menţine în circulaţie şi o să refacă în primăvară cu îmbrăcăminte asfaltică. Lucrarea nu este finalizată, o avem inclusă şi anul viitor în program. Nu-i recepţionată, am efectuat o punere în circulaţie a podului. Există nişte cauze care sunt în sarcina constructorului”, spune Mirel Gheorghe, directorul Direcţiei de Drumuri din Consiliul Judeţean Timiş. Totuşi, nu e normal ca la o lună să apară probleme la un pod proaspăt inaugurat, pe care tocmai ai lăsat circulaţia liberă.

Comentarii

comentarii