Acasă Actualitate Pe urmele limbii și culturii germane în Banat. Ruga de la satul...

Pe urmele limbii și culturii germane în Banat. Ruga de la satul rotund din Timiș

DISTRIBUIȚI

Ruga din satul rotund, Charlottenburg, județul Timiș, a atras comunitatea germană din Banat, după Sfânta Liturghie ținută, duminică, de preotul Ioan Cadarean la biserica din satul circular bănățean, în prezența a sute de cetățeni.

Sărbătoarea a continuat la pensiunea Das Haus Charlottenburg, cu un program artistic oferit de ansamblul “Banater Kranz” din Timișoara (Forumul Democrat al Germanilor din Banat) și cu o întâlnire a reprezentanților din domeniul cultural, domeniul educației, domeniul politic și economic.

Printre organizatorii implicați în eveniment se numără: Episcopia Româno-Catolică Timișoara/Bistum Temeswar/Temesvári Egyházmegye, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Primăria Comunei Bogda, ansamblul „Banater Kranz“, Charlottenburg – Das Haus, Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara, Asociația Comeat-Lichtenwald, Forumul Democrat al Germanilor din România, Landsmannschaft der Banater Schwaben.

La eveniment au participat membri ai comunității din comună Bogda, alături de reprezentanți din domeniul cultural, economic, politic și mass-media (Banater Zeitung, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Radio Temeswar – Sendung în deutscher Sprache, Radio Timișoara).

Următorul eveniment care se va desfășura în seria manifestărilor “Pe urmele limbii și culturii germane în Banat” va avea loc în decembrie 2023 și va fi dedicat obiceiurilor de Advent și tradițiilor de Crăciun.

Comentarii

comentarii