Acasă Actualitate Pedalarea antipoluare 2019 începe, vineri, din Piața Victoriei din Timișoara

Pedalarea antipoluare 2019 începe, vineri, din Piața Victoriei din Timișoara

282
DISTRIBUIȚI

Pedalarea antipoluare 2019 începe, vineri 30 august, de la ora 18.00, din fața Catedralei Mitropolitane din Piața Victoriei din Timișoara, pentru a trage un semnal de alarmă față de una din sursele care contribuie masiv la aerul poluat: mașina!

Sloganul acțiunilor este: ”Noi nu blocăm traficul, noi facem parte din trafic!”

”Ne adunăm ca în fiecare ultima vineri din lună pentru a arăta o alternativă la transportul din Timișoara, oraș care spre fericirea noastră și ignoranța altora are o dimensiune ușor de străbătut.

Convingeți-i și pe apropiați de urmările grave pe care le vor avea de suportat asupra sănătății lor și a celor din jur dacă nu acceptă renunțarea la folosirea mașinii în exces: bronșite acute și cronice, crize de astm, boli cardiovasculare, alergii la polen și cancere pulmonare și ale căilor respiratorii.

Aveți grijă de mediul înconjurător și de oamenii de lângă voi.
Alegeți bicicleta. Alegeți sănătatea voastră și a planetei.

Ne vedem vineri, 30 august, ora 18!”, îndemnă tinerii de la Masa Critică – Pedalarea antipoluare.

Masa Critică nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.


Comentarii

comentarii