Acasă Actualitate Pedalarea de primăvară – 24 aprilie 2010

Pedalarea de primăvară – 24 aprilie 2010

464
DISTRIBUIȚI

„Pedalarea de primăvară” a bicicliştilor din Timişoara i-a startul sâmbătă,24 aprilie, din parcarea Timco de pe str. Circumvalaţiunii. Peste 1.500 de biciclişti, de toate vârstele, sunt aşteptaţi să ia cu asalt străzile oraşului ci scopul de a încuraja utilizarea bicicletei ca alternativă de deplasare în scop recreativ sau sportiv şi în activităţile cotidiene, în rândul timişorenilor.
„Pedalarea de primăvară” îşi propune să continue seria de activităţi în aer liber, agreate de timişoreni, o dată cu venirea primăverii. Totodată, campania „Verde pentru Biciclete” doreşte să dea un exemplu pozitiv prin promovarea bicicletei ca alternativă de transport de către personalităţile locale şi naţionale care vor lua parte la eveniment.
Întâlnirea bicicliştilor va avea loc în Parcarea Timco – Str. Circumvalaţiunii, la ora 10:00. Aici va avea loc şi acţiunea de distribuire a numerelor de bicicletă şi strângere de semnături pentru crearea de noi piste pentru biciclete şi îmbunătăţirea celor existente, acţiuni premergătoare plimbării prin oraş.
Tot aici, Fundaţia Bega va împărţi 320 de biciclete angajaţilor Bega Grup, ca primă acţiune în cadrul campaniei „Angajatori pe două roţi”. Scopul acestei iniţiative este promovarea mersului pe bicicletă prin intermediul angajatorilor din Timişoara,respectiv prin încurajarea companiilor timişorene să deruleze activităţi în cadrul organizaţiei, venite să susţină adoptarea bicicletei ca modalitate alternativă de transport sănătos şi ecologic. Astfel, angajaţii Bega Grup sunt beneficiarii primei flote de biciclete pentru deplasarea la locul de muncă. La campania „Angajatori pe două roţi” vor adera în perioada următoare alte câteva mari firme din Timişoara.
 

Comentarii

comentarii