Acasă Actualitate Pelerinajul Floriilor 2024, pe străzile Timișoarei

Pelerinajul Floriilor 2024, pe străzile Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:00, la ora 18:00, Mitropolia Banatului și cultele creștine din Timiș organizează îndătinatul Pelerinaj Floriilor, pe străzile din Timișoara, cu destinația finală Catedrala Mitropolitană din Piața Victoriei, centrul orașului.

În acest sens, vor exista două puncte de plecare spre catedrala mitropolitană, pe următoarele trasee:

Ora 17:30 – Biserica Ortodoxă din Piața Alexandru Mocioni nr. 9 (Kuttel) – B-dul 16 Decembrie 1989 – Podul Traian – Catedrala mitropolitană;

Ora 17:40 – Mitropolia Banatului – bdul C.D. Loga – Catedrala mitropolitană.

La acest pelerinaj vor participa grupuri de tineri şi de credincioşi din parohiile timişorene,  precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi.

La Catedrala Mitropolitană vor fi întâmpinaţi de ÎPSS Ioan, erhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului şi  de preoţii catedralei, alături de care se va oficia Vecernia cu Litie, începând cu orele 18:00.

Pelerinajul de Florii, desfășurat în ajunul marelui praznic al „Intrării Domnului în Ierusalim”, constituie pentru fiecare credincios un gest de profund respect față de jertfa Mântuitorului Iisus Hristos. Vă aşteptăm cu ramuri verzi de salcie ! – îndeamnă Mitropolia Banatului.

Comentarii

comentarii