Acasă Actualitate Peneliştii spun “NU impozitului forfetar”

Peneliştii spun “NU impozitului forfetar”

DISTRIBUIȚI

Peneliştii din Timiş au ieşit, ieri, în Piaţa Libertăţii pentru a spune “nu” impozitului forfetar. Însoţiţi de membri din organizaţie au fost prezenţi la această acţiune europarlamentarul Cristian Buşoi (care candidează pentru încă un mandat în Parlamentul European), deputatul Horia Cristian şi consilierii locali Petru Ehegartner şi Ciprian Jichici. “Acţiune care rămâne să o facem este de a strânge o sută de mii de semnături în vederea promovării unei legi cu largă susţinere populară prin care să desfiinţăm acest impozit forfetar.
Demarăm această acţiune astăzi, ea va continua pe tot parcursul campaniei electorale şi vom continua şi după aceea până când vom strânge în România o sută de mii de semnături şi vom avea această susţinere pentru îndepărtarea acestui impozit care reprezintă o întoarcere cu cel puţin 50 de ani în urmă din punct de vedere al finanţelor româneşti şi care noi considerăm că va accentua şi mai mult declinul economic al României”, a spus deputatul Horia Cristian.
“În criză de idei şi de viziune pentru stoparea problemelor economice şi pentru găsirea unor soluţii de a revigora cât de cât economia acest guvern nu a avut altă măsură de luat decât aceea de a creşte taxele şi impozitele.
Impozitul forfetar aşa cum este gândit de actualul guvern nu va aduce niciun ban în plus la buget, dimpotrivă, va diminua veniturile bugetare pentru că va obliga multe întreprinderi mici şi mijlocii dar poate şi mari actori economici care se află deja în blocaje financiare din cauza problemelor cu creditarea şi de plată a facturilor să se închidă.
De asemenea, îi va obliga pe alţii să găsească toate acele modalităţi la limita dintre economia albă şi economia neagră, în economia gri, pentru a evita plata acestui impozit”, a spus şi europarlamentarul Cristian Buşoi.
Peneliştii au programat tot joi, 14 mai, mai pe seară (ora 19), un cortegiu funebru cu pornire din Piaţa Unirii, pentru a conduce pe ultimul drum… cota unică de impozitare.

Comentarii

comentarii