Acasă Actualitate Pensii blocate de campania electorală?

Pensii blocate de campania electorală?

DISTRIBUIȚI

altPeste 1.500 de persoane din judeţul Timiş – revoluţionari, urmaşii decedaţilor, persoanele care s-au mutat în alte judeţe, pensionarii care au solicitat pe bază de cerere pensia şi persoanele care primesc pensia prima dată – nu şi-au mai primit banii din cea de-a patra tranşă, în luna noiembrie. Nelu Balaş (foto stânga), directorul Direcţiei Regionale de Poştă (DRP) Timişoara, a declarat că aşa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în Timiş şi nu ar vrea să creadă că această întârziere a virării banilor la poştă se datorează campaniei electorale.

Casa de Pensii Timiş susţine că nu este responsabilă

 “E prima dată când nu s-a respectat calendarul de execuţie, dar nu noi suntem vinovaţii, vina nu e la noi. Nu au fost băgaţi banii. Problema este că eu am vorbit cu ministrul şi m-a asigurat că nu sunt probleme cu plata pensiilor până la sfârşitul anului – lunile noiembrie, decembrie – dar şi ianuarie. Undeva s-a întâmplat ceva”, a spus Balaş.
Timişorenii sună la poştă, dar nici nu ştiu pe cine să înjure, pe cei de la Poşta Timişoara sau pe cei de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Timiş. Rodica Peter (foto dreapta), şef Serviciu Exploatare, din cadrul DRP Timişoara, a declarat că sunt foarte multe plângeri de la oameni, dar nu există banii pentru a le putea plăti pensiile. “E prima lună când nu s-au achitat pensiile. Asta se întâmplă numai în Timiş”, a spus Peter. CJP Timiş susţine că nu este responsabilă de întârziere, ci Casa Naţională de Pensii (CNP).
Viorel Popa, şef Serviciu din cadrul CJP Timiş, a declarat că DRP Timişoara primeşte banii de la CJP Timiş, dar CJP Timiş dă mai departe banii ce îi primeşte de la Bucureşti, de la CNP. “Între timp, miercuri, 2 decembrie, au intrat banii, iar joi, 3 decembrie, în jurul prânzului, se încep plăţile. În zilele următoare, vor fi achitate toate restanţele, e vorba de aşa numitele mandate gri, în sumă de 1.565.000 de lei”, a spus Viorel Popa. “Întârzierea plăţii se datorează faptului că diferenţa de sumă necesară plăţii integrale ne-a fost transmisă de către ordonatorul principal de credite în data de 2 decembrie. CJP Timiş a depus, în data de 2 decembrie, ora 9.30, ordinul de plată a drepturilor menţionate, neavând nicio responsabilitate în întârzierea plăţilor”, se arată în comunicatul CJP Timiş.
Conform convenţiei încheiate între Poşta Română şi CNP, banii se achită prin intermediul poştei, în momentul în care CNP virează sumele aferente, în patru tranşe. În Timiş, în luna noiembrie, nu s-a respectat calendarul de execuţie şi a apărut o întârziere de 4 zile. Valoarea ultimei tranşe este de peste 7.900.000 lei, din care peste 980.000 nu au sosit la timp. Aceste pensii trebuiau achitate în perioada 23 –27 noiembrie. În Timişoara, peste 750 de persoane au fost afectate de întârzierea banilor.

Comentarii

comentarii