Acasă Actualitate Percheziții de amploare la un sediu PSD. Deputat, chemat de urgență la...

Percheziții de amploare la un sediu PSD. Deputat, chemat de urgență la audieri la DNA Timișoara

666
DISTRIBUIȚI

Percheziții de amploare luni dimineață la sediul PSD Arad!

PSD Arad este vizat de ancheta procurorilor anticorupție. Deputatul PSD de Arad Florin Tripa a făcut precizarea, înainte să intre la DNA Timișoara.

Parlamentarul PSD a venit însoțit de avocatul său la sediul DNA, precizând că a fost chemat la audieri, dar și că nu știe despre ce e vorba, conform pressalert.ro.

Astăzi, de la ora 10:00, conducerea interimară a partidului intră în ședință, pentru a discuta subiecte cheie, în special legate de strategia parlamentară. Nu este exclus ca un astfel de subiect, precum percheziții DNA la un sediu al partidului să intre pe agenda social-democraților, scrie antena3.ro.

Anchetatorii au descins la sediul PSD Arad, la locuintele a trei parlamentari de Arad si Caras-Severin: Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Caprar, deputat PSD de Arad si Ioan Chisalita, deputat PSD de Caras Severin, precum si la sediul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, dar si in casele altor suspecti.

Au fost facute nu mai putin de 15 perchezitii, luni dimineata, intr-un dosar de luare/dare de mita si trafic de influenta.

Ancheta a inceput in urma cu 9 luni. Ofiterii anticoruptie au aflat ca pentru a trece cu vederea greutatea reala ca camionelor se plateau spagi intre 50 si 100 de euro angajatilor DRDP Timisoara. De asemenea, se presupune ca mai multi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane sa nu fie cantarite, iar banii ar fi fost folositi in interesul PSD Arad.

Cel care ar fi coordonat activitatea este Cristian Horgea, membru PSD și nimeni altul decât soțul fostului prefect de Arad, Florentina Horgea, care a demisionat din funcție, în 15 noiembrie.

UPDATE:

Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că sunt și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a susținut deputatul Tripa în fața presei.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, se precizează într-un comunicat al DNA Timișoara.

UPDATE:

Deputatul Florin Tripa a declarat, la ieșire din sediul DNA Timișoara, că „a fost informat că are calitatea de suspect pentru trafic de influență  într-un dosar în lucru, că aș fi favorizat numirea în funcție a unui domn cu care nu am mai avut relații din 2016 și că nu se simte cu nimic vinovat”„Nu se pune problema, în cazul meu, cu privire la luare de mită” – adăugat Florin Tripa.

UPDATE:

Deputatul PSD Florin Tripa explică, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, de ce a fost chemat la sediul DNA Timișoara pentru a da declarații:

„Dragi prieteni, vin cu această postare mai ales pentru a răspunde îngrijorării multora dintre voi, cărora vă mulțumesc pentru acest sentiment, sau fie și doar pentru a satisface curiozitatea celorlalți. A fost fără îndoială cea mai intensă dintre diminețile mele de om politic. Pornit de la prima oră spre aeroport pentru a ajunge în Parlamentul României unde m-ați trimis cu votul dumneavoastră ca să îmi desfășor activitatea, așa cum am făcut aproape în fiecare dimineață de luni din ultimii trei ani, drumul meu a urmat un traseu neașteptat, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara unde mi s-a spus că aș fi intervenit pentru accederea într-o funcție a unei persoane și angajarea alteia în cadrul DRDP Timișoara. Dacă în primul caz este vorba de o persoană cu care nu am absolut nicio legătură de mai bine de trei ani când am exclus-o în calitate de secretar general din organizația PSD Arad în cel de al doilea, persoana în cauză, un apropiat de al familiei mele, a fost angajată pe un post de specialitate, pentru care de ani de zile, la sesiuni repetate de concursuri de ocupare a pozițiilor din organigramă numărul candidaților este mai mic de jumătate decât necesarul de posturi. Acesta sunt motivele pentru care numele meu, din păcate, a deschis prima pagină a zilei de astăzi. Mi-aș fi dorit ca activitatea mea sau oarecare realizări în folosul celor care m-au ales să o fi făcut. Uneori însă se întâmplă altfel decât ne-am dori și atunci trebuie să găsești în tine puterea de a merge înainte și mai ales să cauți să privești direct în ochii tuturor, a celor care cred și a celor care se îndoiesc de tine și să le spui cu tărie și inimă curată: Florin Tripa, deputatul Florin Tripa este un om cinstit!”

Comentarii

comentarii