Acasă Eveniment Percheziţii în Dâmboviţa şi Timiş, în cazul unei grupări care introducea droguri...

Percheziţii în Dâmboviţa şi Timiş, în cazul unei grupări care introducea droguri în penitenciare

DISTRIBUIȚI

Şapte percheziţii domiciliare au loc luni dimineaţă în judeţele Dâmboviţa şi Timiş, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept, vizaţi fiind membrii unei grupări care introducea droguri în penintenciare. Nouă persoane urmează să fie duse la audieri, scrie news.ro

”La data de 24 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa şi Timiş, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept”, anunţă IGPR.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat o armă, care urmează să fie expertizată, mai multe elemente de muniţie, o sabie, o baionetă, mai multe carduri bancare, un permis de conducere susceptibil a fi fals, 9 telefoane, un cântar de precizie şi 1.600 de lei.

Conform poliţiştilor, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, ”mai multe persoane, o parte aflate în executarea unor pedepse privative de libertate, ar fi efectuat acte de preparare, confecţionare, achiziţionare, transport, introducere, prin disimularea prin impregnare în hârtie şi materiale textile, şi comercializare, în unităţile de detenţie a unor cantităţi de droguri de risc şi mare risc”.

Sunt puse în aplicare 9 mandate de aducere, audierile urmând să aibă loc la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Romană.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, a poliţiştilor de penitenciare din cadrul Penitenciarului Mărgineni şi al Jandarmeriei Române.

Comentarii

comentarii