Acasă Eveniment Percheziţii în Timiş şi Caraş-Severin, la o grupare care trafica migranţi afro-asiatici...

Percheziţii în Timiş şi Caraş-Severin, la o grupare care trafica migranţi afro-asiatici din Serbia

DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră fac, marţi, 29 de percheziţii în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, la o grupare formată din cetăţeni români şi sârbi care se ocupa cu traficul de migranţi. Grupurile de migranţi erau constituite în Serbia, din cetăţeni afro-asiatici, care erau racolaţi şi ajutaţi să treacă graniţa în România, în schimbul a 500-1.000 de euro de persoană.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, împreună cu poliţişti de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, fac, marţi, 29 de percheziţii domiciliare în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, într-un dosar vizând constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, scrie news.ro.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, ancheta a început după sesizarea din oficiu a poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în luna octombrie 2021.

”În cauză s-a reţinut că, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, mai multe persoane, cetăţeni români şi sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României şi facilitarea şederii ilegale în România. Membrii grupului infracţional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România şi Serbia, pe raza judeţului Caraş-Severin. Ulterior migranţii erau transportaţi pe raza judeţului Timiş, de unde erau predaţi altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest”, arată DIICOT.

Procurorii afirmă că grupurile de migranţi, formate din 7-15 persoane, erau constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetăţeni afro-asiatici sprijiniţi de către cetăţeni sârbi, care, în schimbul unor sume cuprinse între 500-1.000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiaţi din Serbia), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România.

Potrivit DIICOT, au fost interceptate şi oprite 29 de transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupării, transporturi în care au fost identificaţi aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

Peste 25 de persoane urmează să fie duse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul SCCO Caraş-Severin şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Glad Voievod” Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Comentarii

comentarii